Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Πρόεδρέ μου και συνάδελφε, εσείς είσθε το σύμβολο της εθνικής ενότητας. Είσθε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος και γι’αυτό βρισκόμαστε εδώ, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας, να δούμε κατά πόσον συμμερίζεσθε, γιατί έχει διαμορφωθεί ένα πολύ πολωτικό κλίμα στη χώρα και δεν θέλουμε να δούμε να διακυβεύεται η παραμονή της στην Ευρωζώνη, αλλά και κατ’επέκταση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να έρθουμε να σας επισκεφθούμε και να ακούσουμε και τις δικές σας σκέψεις.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ θερμώς για την παρουσία σας εδώ αυτές τις κρίσιμες ώρες. Την άποψή μου την ξέρετε. Είναι μία άποψη, η οποία καθορίζει και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα στο Σύνταγμα και στα όρια του Συντάγματος, όπως έχω πει και άλλες φορές.
Η θέση της Ελλάδας, αδιαπραγμάτευτη άλλωστε, είναι στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Και αυτήν την κρίσιμη στιγμή, τη σημερινή μέρα, είναι ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στην παραμονή της Χώρας, αλλά διέξοδο και στο ότι όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αλληλέγγυοι στο πρόβλημα του καθενός.
Να ξέρετε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζομαι, χωρίς να υπολογίζω – σας είπα και πάλι – ούτε ανθρώπινο κόπο και, πολύ περισσότερο, στενές ερμηνείες. Γιατί ξέρω ότι το πνεύμα του Συντάγματος, σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.
Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: Εγώ Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, ότι η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι ο διχασμός. Διότι συνήθως τα δημοψηφίσματα φέρνουν διχασμό. Και, επιπλέον, θα πρέπει να πιέσουμε και να συμπαρασταθούμε στην κυβέρνηση να έρθει σε μία συμφωνία. Διότι, εάν δεν έρθει σε συμφωνία, κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Ή μάλλον, ξέρει αλλά δεν το φανταζόμαστε. Θα είναι μία πολύ μεγάλη ζημιά για τη χώρα. Και η δικιά μας η δουλειά είναι να αποφύγουμε τον διχασμό. Να λειτουργούμε έτσι, ώστε να αποφύγουμε τον διχασμό.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα παραπάνω στα όσα είπα προηγουμένως.-