Προκόπιος Παυλόπουλος

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου μετά την παρέλαση για την Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επιθεωρεί στρατιωτικό άγημα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην Τρίπολη. Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελέστηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο άλωσης της Τρίπολης από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους επαναστατημένους Έλληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, σηματοδοτώντας την απαρχή του νεότερου Ελληνικού κράτους. Το πρωί τελέστηκε στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου επίσημη δοξολογία, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, όπου παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, πολιτικοί, και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης, του νομούς και της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και παρέλαση στρατιωτικών, μαθητικών και πολιτικών τμημάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ όλους εκείνους, οι οποίοι συνέλαβαν κι εκτέλεσαν το επικό στρατήγημα της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Η οποία υπήρξε, αναμφισβήτητα, μια από τις κορυφαίες στιγμές της Εθνεγερσίας του 1821.

Αποτίουμε, ιδίως, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον επικεφαλής του στρατηγήματος της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στον Στρατηγό του Έθνους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Τιμούμε την μνήμη τους. Και δεσμευόμαστε ότι, εμπνεόμενοι από το απαράμιλλο παράδειγμά τους, θ’ αποδείξουμε ότι για τους Έλληνες ο αγώνας υπέρ της Ελευθερίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας, υφ’ όλες τις μορφές του και σε κάθε περίοδο, πολέμου ή ειρήνης, είναι όχι μόνον εθνικό μας καθήκον αλλά και υπαρξιακός τρόπος ζωής στο διηνεκές.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΝΤΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ