Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Χρόνια Πολλά σε όλους! Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς γιατί σήμερα τηρούμε την παράδοση όπως πρέπει: Κόβουμε την πίτα την Πρωτοχρονιά, την ίδια μέρα. Και είναι μια όμορφη παράδοση την οποία ακολουθούμε.

Το 2018 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός για την Προεδρική Φρουρά. Γυρίσατε σχεδόν όλο τον Κόσμο. Και κάθε επίσκεψή σας, σε κάθε γωνιά του Κόσμου, ήταν μια «λάμψη» από Ελλάδα. «Λάμψη» Ιστορίας, «λάμψη» Πολιτισμού. Και είμαι βέβαιος ότι έτσι θα συνεχίσετε και αυτή την χρονιά και τις επόμενες χρονιές. Γιατί, πέρα από την καθημερινή της αποστολή, έχει και αυτή την συμβολική αποστολή να εκπληρώσει η Προεδρική Φρουρά. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και για το γεγονός ότι το Κτίριο σιγά-σιγά συμπληρώνεται μέσα από τις προσπάθειες και όλων των προηγουμένων Προέδρων. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι πλέον η Προεδρική Φρουρά έχει τον Άγιό της: Τον Άγιο Γεώργιο τον Φουστανελά. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό, όταν ξέρουμε την σημασία της συμπόρευσης Πολιτείας – Εκκλησίας, Ελλάδας και Ορθοδοξίας. Και, επιπλέον, χαίρομαι γιατί μέσα από τα δύο Λευκώματα τα οποία εκδίδονται, αποτυπώνεται μ’έναν τρόπο που ταιριάζει στην Ιστορία της Προεδρικής Φρουράς όλη η παράδοσή της, όλη η πορεία της. Διότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτές τις μνήμες. Να τις διαφυλάξουμε γιατί μέσα απ’αυτές τις μνήμες μπορούμε να εκπέμψουμε αυτό, το οποίο πρέπει να συμβολισθεί και σήμερα και αύριο από εσάς, που είσθε η ψυχή της Προεδρικής Φρουράς.

Καλή Χρονιά! Στις οικογένειες πολλές ευχές. Με αρκετούς από σας, επειδή θα έχουν τελειώσει την θητεία τους, δεν θα βρεθούμε του χρόνου. Σας εύχομαι στην σταδιοδρομία της ζωής σας ν’ακολουθήσετε ένα δρόμο όπως τον οραματίζεσθε και όπως σας ταιριάζει. Είμαι βέβαιος ότι η θητεία σας στην Προεδρική Φρουρά είναι μια σημαντική εμπειρία. Σημαντική εμπειρία για το τι σημαίνει Έλληνας και, κυρίως, πώς καθένας μπορεί και πρέπει να επιτελεί την αποστολή του, όποιο κι αν είναι το λειτούργημα ή το επάγγελμα, το οποίο θ’ασκήσει στην ζωή του. Και πάλι σας ευχαριστώ. Εύχομαι Χρόνια Πολλά και του Χρόνου.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ