Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την τελετή παράδοσης των νέων κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων που ανακαίνισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σας ευχαριστώ θερμώς για την πρόσκλησή σας να παραστώ στην τελετή παράδοσης των πέντε νέων κτιρίων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, προορισμένων να στεγάσουν Λόχους της Σχολής αυτής, τα οποία ανακαινίσθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η συμμετοχή μου στην τελετή αυτή, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, μου παρέχει, για μιαν ακόμη φορά, την ευκαιρία να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτείας προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την νέα δωρεά του και προσφορά του, η οποία προστίθεται στην, ήδη εμβληματική, σειρά δωρεών του. Με τον τρόπο αυτό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναδεικνύεται, εκ νέου, άξιος συνεχιστής της παράδοσης των Μεγάλων Ευεργετών, στην πραγματικότητα δε των Εθνικών μας Ευεργετών. Και τούτο διότι η προσφορά τους υπήρξε προσφορά προς το Έθνος μας, στηρίζοντας το Ελληνικό Κράτος ιδίως σε κρίσιμες περιόδους.

Σε αυτή την χορεία δωρεών εντάσσεται και η νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δοθέντος ότι αφορά την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την οποία ίδρυσε, την 1η Ιουλίου 1828, ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας ως την πρώτη παραγωγική Σχολή Αξιωματικών του Στρατού, και που έκτοτε υπήρξε πάντοτε παρούσα και πρωτοπόρος στους Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας για Ανεξαρτησία και Ελευθερία.

Με δεδομένο το γεγονός ότι η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων εκπληρώνει διαχρονικώς και επαξίως την Εθνική, κυριολεκτικώς, αυτή αποστολή της, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται, ευλόγως, στις δωρεές εκείνες, οι οποίες ανταποκρίνονται πλήρως στα κριτήρια των Εθνικών Ευεργεσιών και Ευεργετών.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ