Δήλωση ΠτΔ Π.Παυλόπουλου μετά την Λιτάνεσυη της Αγίας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στην Πάτρα

Με τον Βίο του αλλά και με το Μαρτύριό του, ο Πολιούχος της Πάτρας, ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έβαλε βαθιά στην πνευματική γη του Χριστιανισμού τον σπόρο του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Είναι αυτός ο σπόρος που σήμερα έχει βλαστήσει, έτσι ώστε ν’ αποτελεί την βάση τόσο του δικού μας, του Ελληνικού Πολιτισμού, όσο και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Εμείς, οι Έλληνες, κληρονόμοι αλλά και συνεχιστές αυτής της παράδοσης του Ανθρωπισμού είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετούμε τον Άνθρωπο, τον κάθε Άνθρωπο, πέρα και έξω από τα επιμέρους διακριτικά του χαρακτηριστικά. Και με τον τρόπο αυτό, θα δίνουμε την απάντηση που πρέπει σ’ εκείνους, όπως η Τουρκία, οι οποίοι προσβάλλουν βάναυσα τον χειμαζόμενο Άνθρωπο και την αρχή του Ανθρωπισμού, κατά προκλητική παράβαση κάθε έννοιας του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και έτσι θα οδηγούμε την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, στον δρόμο της καταξίωσής της, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας όσο και στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει, αφήνοντας την Τουρκία ν’ ακολουθεί τον ολισθηρό κατήφορο της διεθνούς περιθωριοποίησης και απαξίωσής της.

Χρόνια Πολλά.