Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Ιωάννη Δραγασάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

I. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Όπως είπαμε γενικά πάμε καλά με την προετοιμασία. Περιμένουμε το Σάββατο τα τελικά στοιχεία από την ΕΚΤ για τις ανάγκες των Τραπεζών, μέχρι την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο Νόμος και την Δευτέρα αρχίζει μετά η διαδικασία. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι μια επιτυχής θα έλεγα διαδικασία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω πως είναι μια ευκαιρία και στο Euroworking Group το οποίο θα συγκληθεί, να αναγνωρίσει όλη την προσπάθεια που έχει γίνει προκειμένου ν΄ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Να αναγνωρίσουν όλες αυτές τις θυσίες που έχουν γίνει από την πλευρά του Ελληνικού Λαού για να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Και θεωρώ ότι όλες οι Πολιτικές δυνάμεις, όπως μέχρι σήμερα γι΄ αυτό τον μεγάλο σκοπό έχουν δείξει την υπευθυνότητα που έδειξαν, θα συνεχίσουν. Ώστε εμείς να είμαστε εκείνοι οι οποίοι θα έχουμε τη δυνατότητα να απαιτήσουμε πραγματικά αυτό που ανήκει στον Τόπο μας.

I. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Ακριβώς. Νομίζω το βασικό είναι να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στις υποχρεώσεις μας θα ανταποκριθούμε αλλά και το ευρύτερο πρόγραμμα, το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα να υλοποιήσουμε, διότι η ανάγκη για αλλαγή είναι έντονη και αναγνωρισμένη από όλους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλή δύναμη.

I. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, και σε εσάς.-