Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου στα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο “Ο Μεγάλος Πόλεμος 1914-1918”

η Έκθεση οργανώνεται από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος με την ευκαιρία εορτασμού των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου 

 

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμώς την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, τον κ. Αινιάνα και τον κ. Μινώτο. Όχι για το αναμνηστικό που μου απένειμαν, γιατί το απένειμαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι στον Προκόπη Παυλόπουλο. Και μου το απένειμαν για να μου θυμίζει περισσότερο τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία από την δική της πλευρά για να συνδράμει την Εταιρεία στο έργο που έχει αναλάβει. Θέλω να πω και στους δυο σας, και σε όλους εκείνους που έχετε αφιερώσει –στην κυριολεξία- την ζωή σας σ’ αυτήν την μεγάλη υπόθεση, διάσωση της Ιστορίας και γνωστοποίηση της Ιστορίας γενικότερα: Να έχετε δύναμη. Εύχομαι όλοι μας, όλη η κοινωνία, όλοι οι Θεσμοί να καταλάβουν το μέγεθος αυτής της προσφοράς, να σας επιτρέψουν να κάνετε απερίσπαστοι την δουλειά σας, γιατί αυτό είναι ίσως και το ζητούμενο. Κάτι που φαίνεται αυτονόητο, αλλά σε εμάς δυστυχώς δεν είναι πολλές φορές. Και θέλω να σας επισημάνω, για μιαν ακόμη φορά, το γνωρίζετε, ότι από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μου αναλογεί για να μπορέσω να σας βοηθήσω, έτσι ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει αίσιο πέρας. Και κυρίως, να βρει μιμητές. Εύχομαι και εκείνοι που θα έρθουν μετά από εσάς να έχουν την ίδια νοοτροπία, γιατί σ’ αυτόν τον Τόπο το ξέρετε όλοι σας: Η Ιστορία είναι Εθνική Μνήμη. Σώθηκε, διασώθηκε και διαιωνίστηκε επειδή υπήρξαν άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους σ’ αυτό. Ανήκετε σ’ αυτούς, το πιστεύω βαθιά.

 

Ξανά σας ευχαριστώ. Να ‘στε πάντα καλά.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ