Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου στις Ελληνίδες και τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών

Ελληνίδες και Έλληνες του Εξωτερικού,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά συγκίνηση απευθύνομαι εκ νέου σ’ εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της Διασποράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, του 2018. Τα αισθήματα αυτά τα εμπνέουν πρωτίστως οι ακατάλυτοι δεσμοί σας με την Πατρίδα και η ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά σας στην πρόοδο του Λαού μας και του Έθνους μας.

Αυτοί οι δεσμοί σας και αυτή η προσφορά σας έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις κατά την μακρά περίοδο της βαθιάς κρίσης, η οποία πλήττει ακόμη τον Τόπο μας και την Κοινωνία μας, με βαρύτατες επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή και, κατ’ εξοχήν, για τη Νέα Γενιά. Το διαπιστώσαμε στην Ελλάδα και κατά το τρέχον έτος 2017, κατά την διάρκεια του οποίου η συμβολή σας, προκειμένου να ξεπεράσουμε οριστικά και το συντομότερο την δεινή αυτή κρίση, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά εντάθηκε. Υπό τα ως άνω δεδομένα έχω έναν επιπλέον λόγο να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Πατρίδας, τώρα που όλοι οι οιωνοί μας νομιμοποιούν να ελπίζουμε, βασίμως, ότι αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε για τα μεγάλα και τα σημαντικά, άρα τα εθνικά, διακυβεύματα- θα χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει.