Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την εκδήλωση για την συμπλήρωση 80 ετών λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ

 

Εδώ και πάνω από 80 χρόνια, με αφετηρία το 1937, η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά ακούραστα για την λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Η ΕΛΕΠΑΠ, που διαθέτει πια και έξη παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο ιδρύθηκε για να παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά.

Η συνεισφορά της ΕΛΕΠΑΠ στο κοινωνικό σύνολο είναι, διαχρονικώς, τεράστια.  Ιδίως δε σήμερα, μέσα στην βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τον Τόπο μας και τον Λαό μας, η συνεισφορά αυτή προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, στο μέτρο που η ΕΛΕΠΑΠ αναπληρώνει ιδανικά τα μεγάλα κενά της κρατικής δραστηριότητας για τα παιδιά με αναπηρίες.  Και ας μην ξεχνάμε ότι η υποχρέωση του Κράτους για την προστασία των παιδιών με αναπηρίες κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμα, όπως προκύπτει ιδίως από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 21 παρ. 1 και 6.

Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους εκείνους που στηρίζουν, αφιλοκερδώς και με αυταπάρνηση, το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.  Εκτός δε από τον έπαινό μας, τους αξίζει, στο ακέραιο, η ευγνωμοσύνη μας.