Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ θερμώς που είσθε, για μιαν ακόμη φορά, στην Αθήνα. Θα επαναλάβω το αυτονόητο, αλλά πρέπει να το κάνω, σας το οφείλω: Είμαστε υπερήφανοι για εσάς. Υπερήφανοι γιατί αποδεικνύετε ότι οι Έλληνες επιτυγχάνουν στο εξωτερικό πράγματα, τα οποία για άλλους λαούς είναι δύσκολο να τα επιτύχουν, και μάλιστα σε έναν στίβο όπως είναι ο πολιτικός στίβος, που είναι εξαιρετικά δύσκολος. Γιατί επιτυγχάνεις στον πολιτικό στίβο όταν έχεις επιτύχει και στην υπόλοιπη, επιστημονική, κοινωνική γενικότερα, ζωή. Είσθε επιτυχημένοι άνθρωποι και αυτό είναι που σας έχει δώσει την δυνατότητα να αποκτήσετε αυτά τα πολιτικά αξιώματα τα οποία κατέχετε.

Ο δεύτερος λόγος που αισθανόμαστε υπερήφανοι για εσάς είναι διότι είσθε γνήσιοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Όλοι ξέρουμε ότι η Δημοκρατία ξεκίνησε από την Ελλάδα. Υπερασπίζεσθε την Δημοκρατία σε καιρούς δύσκολους γιατί έχει ανάγκη υπεράσπισης η Δημοκρατία. Έχουν ανάγκη υπεράσπισης τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παντού και εσείς το ξέρετε. Το DNA των Ελλήνων έχει μέσα του την έννοια της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αυτό το εκπροσωπείτε στις Χώρες εκείνες στις οποίες ασκείτε το λειτούργημά σας. Εύχομαι το δικό σας παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι. Έτσι βάζετε και μια παρακαταθήκη και για άλλους στις Χώρες όπου ζείτε. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς.

PETER KATSAMBANIS (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠαΔΕΕ) : Κι εμείς κύριε Πρόεδρε, είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και πάντα μας υποδέχεστε με τόσο ανοιχτό τρόπο. Τα ωραία σας τα λόγια είναι για εμάς τιμή. Γιατί ενώ εκλεγόμαστε σε τέσσερις διαφορετικές Ηπείρους, μέσα μας, το αίμα μας είναι ελληνικό και αγαπάμε την Ελλάδα.

Και το ευνοϊκό νέο που έχουμε να σας πούμε, – θα το γνωρίζετε φυσικά- ότι στις εκλογές που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκλέχθηκαν ακόμη περισσότεροι Έλληνες στα Κοινοβούλια και προπαντός στο Κογκρέσο. Έχουμε έξι άτομα τώρα στο Κογκρέσο, ελληνικής καταγωγής. Αυτό αποδεικνύει ότι αυτά που είπατε εσείς είναι πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι με αυτή την αύξηση των μελών, στο μέλλον θα μπορούμε να δράσουμε πιο δραστήρια και πιο αποτελεσματικά, για να βοηθήσουμε την μητέρα Πατρίδα και να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία, την Ελληνική Δημοκρατία σε όλα τα μέρη του κόσμου που δρούμε εμείς.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ