Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τα μέλη της κολυμβητικής ομάδας “Pastra Cretonaxiosa”, της πρώτης ελληνικής κολυμβητικής ομάδας που πέτυχε τον διάπλου της Μάγχης, στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας συγχαίρω για την στάση ζωής την οποία τηρείτε μέσα απ’ όλη σας την δράση. Γιατί είναι μια πραγματική στάση ζωής. Ένας τέτοιος αγώνας είναι χρήσιμος γιατί έχει πολλούς συμβολισμούς. Κυρίως, όμως, σας συγχαίρω για την διάσταση που έχετε δώσει τελευταία στην όλη σας προσπάθεια και η οποία αφορά το μέλλον νέων ανθρώπων, την προσπάθεια νέων ανθρώπων και σε ορισμένες, ιδίως, περιοχές της Χώρας που έχουν ανάγκη από στήριξη. Και μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι και εκείνοι από την πλευρά τους αναζητούν το δικό τους μέλλον μέσα από έναν αντίστοιχο «διάπλου». Έναν «διάπλου» ζωής.

Εύχομαι η προσπάθειά σας να γίνει ένα παράδειγμα για πολλούς. Όλα τα ευγενή χαρακτηριστικά τα οποία έχει, κυρίως μέσα από το ότι είναι εντελώς ανιδιοτελής προσπάθεια σε έναν Κόσμο που δεν διακρίνεται σήμερα – όχι μόνο στον Τόπο μας αλλά και διεθνώς – από την ανιδιοτέλεια, μας είναι πολύτιμα. Σε αυτά προστίθεται η Αλληλεγγύη προς τον Άνθρωπο. Μας λείπει αυτή η Αλληλεγγύη. Μας λείπει πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, και γι’αυτό που κάνετε. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια και μακάρι να υπάρξει και μίμηση αυτού του παραδείγματος.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΑΝΝΙΝΗ (Μέλος της Κολυμβητικής Ομάδας “Pastra Cretonaxiosa”): Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε για την τιμή και τη χαρά που μας δίνετε να μας δεχτείτε σήμερα εδώ. Είναι για μας όπλο, το να σας νιώθουμε ότι είστε δίπλα μας και είναι για μας μεγάλη συγκίνηση, το ότι καταφέρνουμε να μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας. Το όραμά μας λοιπόν είναι να βοηθήσουμε, όπως πολύ ωραία είπατε, τα παιδιά των ακριτικών νησιών και το όραμά μας είναι να φτιάξουμε μία οικογένεια υποτρόφων που και αυτά με τη σειρά τους θα βοηθούν πάλι αυτούς τους τόπους. Και θα θέλαμε να είχαμε την δυνατότητα να επεκτείνουμε τους τόπους, όπου θα δίνονται οι υποτροφίες. Τώρα λοιπόν έχουμε πιάσει τα ακριτικά νησιά με πληθυσμό κάτω των δύο χιλιάδων κατοίκων. Θα θέλαμε να επεκταθούμε και σε χωριά της ακριτικής Ελλάδας. Βρήκαμε δίπλα μας αρκετούς οι οποίοι βοήθησαν. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει επτά υποτροφίες. Ήδη σπουδάζει ένα παιδί με τη δική μας στήριξη, είναι η μοναδική απόφοιτος του Αη Στράτη, η οποία τελείωσε φέτος και την οποία την στηρίζουμε και του χρόνου θα δώσουμε άλλες έξη υποτροφίες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεωπολιτική της Τεχνολογίας.

ΕΥΓ.ΤΖΑΝΝΙΝΗ: Ναι, Είναι η Ζωή Τσομπανέλη. Θα θέλαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα αξιακό σύστημα γι’αυτόν τον Φορέα, όπου με τις Αρχές του Δικαίου κατ’ αρχήν, που ασπαζόμαστε και οι δύο πάρα πολύ και θεωρώ ότι είμαι παιδί σας σε αυτό, αλλά του Δικαίου και με την κοινωνική διάσταση, να φτιάξουμε εκείνο το πλαίσιο με το οποίο θα δίνονται οι υποτροφίες, ώστε τα παιδιά που θα πάρουν τις υποτροφίες, πραγματικά να είναι οι άριστοι σε ήθος, στα μαθήματα αλλά και αυτοί οι οποίοι πραγματικά αξίζουν να σπουδάσουν με τη δική μας την βοήθεια. Αυτό είναι το όραμά μας και σας ευχαριστούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Εγώ ευχαριστώ. Καλή Χρονιά!

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ