Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με Εκπροσώπους του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Οργανισμού (World Hellenic Biomedical Association) στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Και θέλω να σας συγχαρώ, πριν απ’ όλα, εκ νέου, για την ίδρυση και την λειτουργία αυτής της εμβληματικής Παγκόσμιας Ελληνικής Βιοϊατρικής Ένωσης. Τα Συνέδρια τα οποία κάνετε έχουν μια ακτινοβολία και ένα κύρος, που πραγματικά σας τιμούν ιδιαιτέρως. Αλλά υπάρχουν και δύο άλλοι τομείς, τους οποίους θα ήθελα να επισημάνω: Τα θέματα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως επίσης τα θέματα της έρευνας. Ιδίως η ερευνητική σας δραστηριότητα περιποιεί τιμή στην ίδια την Επιστήμη, την οποία υπηρετείτε. Και με τον τρόπο αυτό – και έχει σημασία για τον Τόπο μας – αποδεικνύετε ποια είναι η Ελλάδα. Με την δράση σας, την Ελλάδα την βγάζετε πολύ πέρα από τα σύνορά της, πράγμα το οποίο το αξίζει αυτός ο Τόπος. Αλλά το αξίζει χάρη σε σας. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ θερμώς. Και είμαι απόλυτα ειλικρινής όταν λέγω ότι σας ευχαριστώ, γιατί το κάνω από ένα στοιχειώδες χρέος απέναντί σας.

Καθ. Κ.ΔΡΟΣΑΤΟΣ (Εκπρόσωπος Παγκόσμιου Βιοϊατρικού Οργανισμού): Για μας είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε εδώ σήμερα, ευχαριστούμε για την συνεχή φιλοξενία που έχουμε στο Προεδρικό Μέγαρο, τόσο από εσάς, όσο και από τον προκάτοχό σας. Η δική μας η παρουσία εδώ θέλουμε να σηματοδοτήσει αυτό ακριβώς που είπατε, την αξία του Ελληνισμού στο εξωτερικό και πώς υποστηρίζει την Ελλάδα.

φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας