Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ.Ρούβεν Ρίβλιν

Είχα μια ιδιαίτερα εγκάρδια συνάντηση με τον φίλο Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ κ.Ρούβεν Ρίβλιν. Κατά την συνάντηση αυτή τον διαβεβαίωσα ότι η εδώ παρουσία μου, ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνιστά έμπρακτη και ειλικρινή συμμετοχή του Ελληνικού Λαού σε αυτές τις εμβληματικές εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα αλλά και στον διεθνή αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.

Επιπλέον, τον ευχαρίστησα θερμώς  για την συμβολή του Κράτους του Ισραήλ στον κοινό μας αγώνα ως προς την πιστή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας κατά την συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι του 1982 και ως προς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας της Τουρκίας. Μιας αυθαιρεσίας, η οποία έχει υπερβεί τα όρια του θράσους και απειλεί ευθέως  και απροκαλύπτως το Διεθνές Δίκαιο εν γένει. Τόνισα επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει, στο ακέραιο, τον ρόλο που της αναλογεί ως προς τις εγγυήσεις εφαρμογής του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους.