Από την παρασημοφόρηση του Ακαδημαϊκού κ.Χρήστου Ζερεφού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Ζερεφέ,

Σας επιδίδω το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής για την ανεκτίμητη επιστημονική προσφορά σας κυρίως στον τομέα της έρευνας της Κλιματικής Αλλαγής. Μια προσφορά, η οποία αφορά τόσο την αναζήτηση των αιτίων της Κλιματικής Αλλαγής όσο και τις καταστροφικές επιπτώσεις της στον Πλανήτη. Επιπλέον, η παρασημοφόρησή σας αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και του ότι το επιστημονικό σας κύρος είναι, προ πολλού, καθολικώς και διεθνώς διαδεδομένο.

Και ιδίως εύχομαι η καινούργια πρωτοβουλία σας, την οποίαν σχεδιάσαμε μαζί -και για την οποίαν είμαι πραγματικά υπερήφανος- σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά και κυρίως στα Αρχαία μας Μνημεία, να ευοδωθεί. Να γνωρίζετε δε ότι θα είμαι συμπαραστάτης στο διηνεκές, και μετά τη λήξη της Προεδρικής θητείας μου. Καλή συνέχεια.

Χ.ΖΕΡΕΦΟΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Αντιλαμβάνεστε την συγκίνηση που έχω διότι πράγματι επί πολλές δεκαετίες και μαζί με εσάς συνεργαστήκαμε, αλλά και με άλλους επιφανείς Έλληνες για το καλό της χώρας και του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα. Αλλά η συγκίνηση, βέβαια, είναι ακόμα μεγαλύτερη διότι είμαι εδώ με την οικογένειά μου και βλέπω και έναν παλιό μου φοιτητή και άλλους παλιούς φίλους από την δική σας Προεδρία της Δημοκρατίας. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί σε αυτό το παράσημο τιμούνται το Περιβάλλον, όπως είπατε, τιμούνται και οι Έλληνες και οι ξένοι, οι οποίοι βοήθησαν για να γίνουν σπουδαίες πράξεις για την προστασία του. Η τελευταία πράξη η οποία υπήρξε υπό την αιγίδα σας νομίζω ότι πράγματι θα ανθίσει. Και εγώ αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου στους οποίους οφείλω, όπως καταλαβαίνετε, ένα μεγάλο μέρος των όποιων επιτυχών δραστηριοτήτων έκανα, προσβλέπουν στην δική σας συνεχή παρακολούθηση, ενθάρρυνση, επαγρύπνηση, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και αυτά που φτιάξαμε μαζί και αυτά που θα έρθουν μέσα από τις γενιές που έρχονται.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ