Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την εκδήλωση της εταιρείας “Παπαστράτος” με τίτλο: “Αφήνουμε πίσω το τσιγάρο”

Μαζί με τα συγχαρητήριά μου προς την διοργανώτρια της εκδήλωσης «Αφήνουμε πίσω το τσιγάρο», την εταιρεία «Παπαστράτος, η οποία έτσι συμβάλλει ενεργώς, και με πολλαπλούς συμβολισμούς, στον αντικαπνιστικό αγώνα, επιτρέψατέ μου ν’ απευθύνω, προς κάθε κατεύθυνση, την ακόλουθη έκκληση:

Πρέπει να δούμε όλοι, και ιδίως οι νέοι, την αντίσταση στο κάπνισμα ως άσκηση Ελευθερίας. Άρα, ως ένα τρόπο με τον οποίο αποδεικνύει καθένας μας ότι έχει την δύναμη, μέσω της άσκησης της Ελευθερίας του, ν’ αντιστέκεται σε συνήθειες επιβαρυντικές για τον εαυτό μας αλλά και για το Κοινωνικό Σύνολο. Και αυτή η άσκηση Ελευθερίας σημαίνει την δύναμή μας από την μια πλευρά να μην εθισθούμε στο κάπνισμα. Και, από την άλλη πλευρά, αν ήδη έχουμε εθισθεί, ν’ απεξαρτηθούμε εγκαίρως, με τις δικές μας δυνάμεις.

Σας προτείνω λοιπόν να δούμε τον τίτλο της σημερινής εκδήλωσης και υπό την εξής εκδοχή: Αφήνω πίσω το τσιγάρο γιατί είμαι πραγματικά Ελεύθερος Άνθρωπος και Ελεύθερο μέλος του Κοινωνικού Συνόλου.