Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου προς τον Αρχηγό και τους Άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος μετά την πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου

Αρχηγέ, ευχαριστώ για την ενημέρωση, ευχαριστώ το πλήρωμα γι΄ αυτή την περιήγηση σήμερα στην Ζάκυνθο. Μου δίνεται η ευκαιρία σήμερα δημόσια, γιατί το γνωρίζετε όλες εκείνες τις δύσκολες νύχτες όταν επικοινωνούσαμε, σας είχα πει και το πιστεύω ότι οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν καταφέρει πράγματα τα οποία τους τιμούν και τιμούν και τον Τόπο.

Όλο αυτό το διάστημα ιδίως εδώ στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ηλεία και την Αττική όπου είχαμε τα μεγαλύτερα προβλήματα η Πυροσβεστική απέδειξε ότι κάνει το καθήκον της με ένα τρόπο που υπερβαίνει τις δυνατότητες της. Ξέρω την αυτοθυσία και την γενναιότητα με την οποία επιτελείτε τα καθήκοντά σας.

Θέλω να ξέρετε ότι έχετε την αναγνώριση όλου του ελληνικού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ποτέ δεν πρόκειται ο αγώνας, η προσφορά σας να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης κι αυτό το είδατε, γιατί ουδείς είπε ο,τιδήποτε για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων σας.

Να είστε πάντα καλά, να έχετε δύναμη, να είστε υπερήφανοι για το Πυροσβεστικό Σώμα, να είστε υπερήφανοι γιατί υπηρετείτε τον Τόπο αυτές τις δύσκολες ώρες. Και πάλι σας ευχαριστώ.