Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέω μόνο κατ’ ιδίαν, επισημαίνω δημόσια τα εξής: όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα τον καταλυτικό ρόλο της Περιφέρειας ως Θεσμού: πρώτον στην πορεία ανάπτυξης που πρέπει να πάρει η ελληνική οικονομία, ύστερα από τη βαθιά κρίση που έχει περάσει. Αλλά πρέπει να αναδείξει κανείς και το ρόλο της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία τείνει να πλήξει τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό. Πέραν τούτου δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ για την υπεύθυνη στάση σας ως προς την συμπαράσταση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μια συμπαράσταση που την είδαμε πρόσφατα. Από την άλλη όμως πλευρά , πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο τους πόρους σας και την οικονομική σας αυτοτέλεια, όπως ακριβώς απαιτεί το Σύνταγμα. Και αυτήν την υποχρέωση θα την φέρει σε πέρας με οιοδήποτε κόστος.

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: Ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε, εμείς σήμερα ήρθαμε να μεταφέρουμε και την αγωνία των πολιτών, κραυγή αγωνίας, γιατί έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια και τα οικονομικά αλλά και τα ψυχολογικά. Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια να πετύχουμε κάτι καλύτερο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, γιατί η συναίνεση στην πράξη φαίνεται, και στα δύσκολα φαίνεται, και εμείς ως Περιφέρειες και Περιφερειάρχες το αποδείξαμε στην ύστατη στιγμή. Χρειάζεται όμως μεγάλη δύναμη, υπέρτατες ιστορικές ανάγκες μας καλούν, σας καλούν για το καλό της χώρας, γιατί σήμερα βιώνουμε μια κρίση, δε θέλουμε αυτή η ανθρωπιστική κρίση να πολλαπλασιαστεί για αυτό καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά θέλουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των περιφερειών με σχέδιο, με ευρύτητα πολιτική και κοινωνική, αλλά και επάρκεια πολιτική και τεχνοκρατική, για να αντιμετωπίσουμε το αύριο. Διότι αγωνιούμε για το αύριο και σας ευχαριστούμε πολύ για την πραγματική συμπαράσταση, αλλά και αναγνώριση έμπρακτα προς τις Περιφέρειες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το αναγνωρίζουμε και νομίζω ότι η μεγαλύτερη αναγνώριση είναι από το Λαό ο οποίος σας εκλέγει και σας επιβραβεύει.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ