Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τους εκπροσώπους της ένωσης διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τους εκπροσώπους της Ένωσης Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων. Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:
-κ.Χάρη Οικονομόπουλο, Πρόεδρο Ελληνοβρετανικού Εμπορ.Επιμελητηρίου,
-κ.Μιχάλη Μαίλη, Πρόεδρο Ελληνογερμανικού Εμπορ.Επιμελητηρίου,
-κ.Γιάννη Τσαμίχα, Πρόεδρο Ελληνοιταλικού Εμπορ.Επιμελητηρίου, και
-Christophe Lemarie, Πρόεδρο Ελληνογαλλικού Εμπορ.Επιμελητηρίου.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρέπει να σας πω, και θέλω να το τονίσω δημόσια, πόσο μεγάλη σημασία στις μέρες μας – και ενόψει της ρύθμισης όλων των εκκρεμοτήτων που έχουμε αυτή τη στιγμή για να σταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη – έχει η παρουσία σας και ο ρόλος σας γενικότερα. Αφού αφορά τις συνεργασίες της Ελλάδας με χώρες οι οποίες έχουν να παίξουν έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο στις σχέσεις μεταξύ μας, αλλά και στην πορεία της Ευρώπης μελλοντικά.
Και είναι ακριβώς οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι οποίοι μπορούν να δώσουν αυτού του είδους τις γνώσεις. Θα κάνω ό,τι μπορώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου προκειμένου να συμβάλω, έτσι ώστε και η δική σας αποστολή να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πολύ για την ακρόασή σας σήμερα. Ως Ένωση Διμερών Ελληνοευρωπαϊκών Επιμελητηρίων ήρθαμε για να μοιρασθούμε μαζί σας σήμερα, όχι απλώς τη σφοδρή ανησυχία μας για την οικονομική πορεία της χώρας, όπου φαίνεται ότι το ρολόι έχει σταματήσει ενώ πραγματικά τρέχει, αλλά και τις ελπίδες μας, τη βεβαιότητά μας για την έκρηξη ανάπτυξης που μπορεί να υπάρξει, εάν απλώς τα βασικά τα οποία είναι λάθος επιτέλους διορθωθούν.
Η πολιτική σταθερότητα, η οικονομική προβλεψιμότητα και η ελευθερία του τόπου να αναπτυχθεί, να φέρει πλούτο, επινόηση και παραγωγικότητα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα, το οποίο ελπίζουμε ότι – ανεξάρτητα από την παρούσα συγκυρία – δεν θα το αφήσουμε ούτε τώρα να πάει χαμένο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ