Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με το ΔΣ της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας ευχαριστήσω, όλους σας, για ό,τι κάνετε για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα σ’ ολόκληρο τον κόσμο, και συγκεκριμένα για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα η οποία προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Θέλω, επίσης, να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας γιατί με τον αγώνα σας στηρίζετε το Πατριαρχείο και επιπλέον βοηθάτε ενεργά, έτσι ώστε οι ιστορικές μας παρακαταθήκες στην Κωνσταντινούπολη να παραμένουν ζωντανές. Το λέω αυτό γιατί πιστεύω βαθιά – όπως είπα και πριν λίγες μέρες στην Προεδρική Φρουρά – ότι οι λαοί παρακμάζουν μόνον όταν ξεχνούν την ιστορία τους. Και εσείς είστε εδώ ακριβώς για να διατηρήσετε ζωντανή την ιστορία μας. Είναι πολύτιμο και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό που κάνετε. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ: Εμείς σας ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε. Εμείς, όπως είπατε, ακριβώς υπερασπιζόμαστε την ταυτότητά μας, τα δικαιώματά μας ως ανθρώπους και κυρίως στηριζόμαστε στο Διεθνές Δίκαιο το οποίο εξασφαλίζει την παραμονή μας στην Κωνσταντινούπολη. Και σε αυτόν τον αγώνα ευχαριστούμε πάρα πολύ για την βοήθειά σας.

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ