Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου με το προεδρείο και μέλη του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας (ΣΠΑΚΕ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα, 25.5.2015, το Προεδρείο και μέλη του Συλλόγου Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας. Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:

– Ανεστιάδη Σάββα
-Βαμβακούση Θεόδωρο
-Γκιούσμα Βασίλη
-Γούσιο Στυλιανό
-Ζούπα Χρήστο
-Κοκκολάκη Δημήτριο
-Κοντό Απόστολο
-Κριθάρη Βύρωνα
-Λεκάκη Μανώλη
-Μιχαλόπουλο Γιάννη
-Μπαραμπανικολό Νικόλαο
-Πετρά Πάρη
-Πετράκη Πέτρο
-Πουλαντζά Μιχάλη
-Στεφάνου Τάσο
-Τρόντζο Γεώργιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά γιατί είσθε εδώ. Είναι τιμή για μένα, τιμή για την Προεδρία, το ότι είσθε εδώ. Το εννοώ. Και θέλω να εξηγήσω γιατί: Πριν απ’όλα είσθε άνθρωποι που εκφράζετε μια ιστορία πίσω σας. Μια πολύ σημαντική ιστορία ενός πολύτιμου κομματιού του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα το Μπάσκετ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις προβολής της Χώρας στο εξωτερικό. Και το γνωρίζετε. Μας έδωσε τις μεγαλύτερες χαρές του αθλητισμού, ίσως. Αλλά αυτό οφείλεται σε σας. Εσείς βάλατε τις βάσεις και ακολούθησαν οι άλλοι. Και αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ. Και τις βάλατε διπλά: Πρώτα, με την τεχνική σας κατάρτιση, αλλά κυρίως με το ήθος σας. Γιατί ο Αθλητισμός σημαίνει πρωτίστως ήθος. Και η κρίση του αθλητισμού, αν έρχεται και όποτε έρχεται, έρχεται από τον χωρισμό ανάμεσα στην αθλητική δράση και το ήθος, που πρέπει να συμβαδίζουν.
Δεύτερον, γιατί μετά τον αθλητισμό καθένας από σας ακολούθησε μια πορεία στην κοινωνία, η οποία είναι υποδειγματική. Έχετε καταφέρει να γίνετε πολύτιμα κομμάτια της κοινωνίας πέρα και έξω από τον αθλητισμό, ως επιστήμονες, ως άνθρωποι οι οποίοι διδάσκετε και με την επαγγελματική σας πλέον δραστηριότητα. Αυτό είναι σπάνιο για τον χώρο του αθλητισμού γενικότερα. Η ευγένεια δε της ψυχής σας, που φαίνεται, διακρίνεται. Είναι κάτι που το έχει απόλυτη ανάγκη η νεολαία μας σήμερα. Και ιδίως η νεολαία που αθλείται, που θέλει να μπει στον αθλητισμό για να προσφέρει.

Σας ευχαριστώ πολύ.-

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ