Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού με Επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θωμά Κατσιαντώνη στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ που είστε εδώ, αυτήν την κρίσιμη ώρα για την Πατρίδα μας και για την Ευρώπη γενικότερα.

Πριν από όλα, κύριε Πρόεδρε, καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας. Να θυμάσθε πάντα ότι η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού είναι ένας σημαντικότατος θεσμός. Κλείνει σε λίγο είκοσι ολόκληρα χρόνια. Και ο ρόλος της αλλάζει σήμερα. Μπορεί να ξεκίνησε όπως ξεκίνησε, μην ξεχνάτε όμως σήμερα ότι η Πατρίδα σας έχει ανάγκη. Είναι ανάγκη να γνωρίζει ο κόσμος τις δυνατότητες του Ελληνισμού, το γεγονός ότι αυτήν την κρίση θα την ξεπεράσουμε. Θα πορευθούμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Και όχι μόνο θα πορευθούμε, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πρωταγωνιστήσουμε, ώστε να δώσουμε στην Ευρώπη αυτό που μπορούμε εμείς ως Έλληνες: Να δώσουμε την δυνατότητα να ξαναγυρίσει η Ευρώπη στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες, τις αξίες του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν υποχωρήσει.

Αλλά θα μείνουμε μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Αυτή είναι η μοίρα μας, αυτή είναι η προοπτική μας. Και θέλω παντού, σε όλον τον κόσμο, να διακηρύξετε και να μεταφέρετε αυτό το οποίο γνωρίζετε για την Ελλάδα. Οι Έλληνες τις δύσκολες στιγμές ξέρουμε να είμαστε ενωμένοι. Ξέρουμε να τα καταφέρνουμε, να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και να είμαστε αντάξιοι της ιστορίας μας. Μια τέτοια στιγμή ζούμε σήμερα. Γι αυτό σας είπα, η δική σας παρουσία σε όλον τον κόσμο είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Και είναι τιμή μας, που εσείς συμπατριώτες μας Έλληνες διαπρέπετε και ιδίως μέσα στο χώρο του Κοινοβουλευτισμού, που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Και πάλι σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας και καλή δύναμη.

Θ.ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε, και εμείς εδώ με τη σειρά μας, είμαστε όλοι εδώ μαζί σας, στηρίζουμε και φυσικά όπως είπατε και πριν για αυτό ήρθαμε και εδώ να συμβουλευτούμε να μας δώσετε τις ιδέες σας, πως μπορούμε και εμείς από την πλευρά μας να σας βοηθήσουμε στις χώρες που βρισκόμαστε. Και επίσης, να σας ενημερώσω ότι όλοι εδώ μαζί με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο εξωτερικό που χτυπάνε την Ελλάδα, εμείς με τη δική μας δύναμη τους πολεμάμε και δείχνουμε την πραγματική εικόνα, ποια είναι η Ελλάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και πάλι σας ευχαριστώ.-

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ