Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο Προεδρικό Μέγαρο

Α.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ: Κύριε Πρόεδρε, ήρθα να σας ενημερώσω για τα τρέχοντα θέματα του Υπουργείου. Να σας φέρω και μια ευχάριστη είδηση: Ότι είχαμε αύξηση φέτος στον τουρισμό, ειδικά το πρώτο εξάμηνο ένα 20%. Και ελπίζω να μπουν και άλλες βάσεις, για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η προσέλευση των τουριστών με τη νέα περίοδο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Κυρίως, γιατί μου δίδεται η ευκαιρία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, να σας πω ένα ‘ευχαριστώ’, γιατί με την αποδοχή της πρότασης να αναλάβετε αυτή τη θέση, γι’αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, συμβάλλετε, μέσα από τη γνωστή σε όλους μας προσωπικότητα, αλλά και το ήθος σας, στο να αποκτά ο ελληνικός τουρισμός την εικόνα που πρέπει να έχει, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού πνεύματος, της ελληνικής τέχνης.

Θέλω να σας τονίσω – με βάση αυτό που μου είπατε – ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες, ότι ξέρουμε ως Λαός από τη μία πλευρά να προάγουμε τον τουρισμό μας και να φιλοξενούμε όλους εκείνους που αγαπούν την Ελλάδα, για να περάσουν τις διακοπές τους. Όπως ξέρουμε όμως ν’ανταποκρινόμαστε και σ’όλους εκείνους τους πρόσφυγες, που φθάνουν εδώ όχι για να κάνουν τουρισμό, αλλά γιατί ψάχνουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, για να φύγουν από τις φωτιές του πολέμου.

Και η Ελλάδα ξέρει να το κάνει αυτό. Ξέρει να το κάνει με βάση τις αρχές και τις αξίες της. Και θέλω να ελπίζω – ιδίως σήμερα, που είναι μια κρίσιμη μέρα στην Ευρώπη – ότι θα το αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας: Ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η Ελλάδα μόνη της ν’αντιμετωπίσει όλο αυτό το πρόβλημα, όπως ταιριάζει στις αρχές και τις αξίες του δυτικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όπως, ελπίζω, ότι με βάση το παράδειγμα της Ελλάδας οι μεγάλες δυνάμεις, μεταξύ των οποίων κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία, θα αντιληφθούν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία. Γιατί, εάν δεν τελειώσει ο πόλεμος – και στο χέρι τους είναι και στο χέρι μας είναι να τελειώσει αυτός ο πόλεμος – τότε από κει και πέρα δεν είναι μόνον το πρόβλημα που υπάρχει για την Ευρώπη. Είναι ένα πρόβλημα ανθρωπότητας, είναι πρόβλημα προστασίας του ίδιου του Ανθρώπου. Είναι χρέος της Δύσης να το αντιληφθεί και να λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Α.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-

Φωτογραφία:ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ