Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Νικόλαο Παππά και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Χρήστο Σπίρτζη στο Προεδρικό Μέγαρο

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, εμείς ήρθαμε να σας ενημερώσουμε για τον Νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούμε ότι είμαστε τυχεροί που σας βλέπουμε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, διότι είσθε ένας άνθρωπος που για το ίδιο ζήτημα έχει δώσει μάχες στο παρελθόν. Νομίζουμε ότι κατ’εφαρμογή του Συντάγματος μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα, ούτως ώστε να αποφύγουμε λυπηρά φαινόμενα που έγιναν στο παρελθόν.

Είμαστε αισιόδοξοι, διότι η όλη διαδικασία στη Βουλή έδειξε ότι μπορούμε, με προσπάθεια, να σχηματίσουμε πλειοψηφίες πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας και πέραν των πλειοψηφιών που καταγράφονται σε μία απλή ψηφοφορία. Είμαστε αισιόδοξοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση πάνω σ’ένα θέμα, το οποίο ταλανίζει, εδώ και πολλά χρόνια, τον δημόσιο βίο της Xώρας και όχι μόνον. Εύχομαι και ελπίζω η εφαρμογή της νεότευκτης νομοθεσίας να οδηγήσει, επιτέλους, στην οριστική εμπέδωση ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Και μέσα απ’αυτήν την εμπέδωση να επιτευχθεί ένας διπλός στόχος: Η διασφάλιση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας στην ενημέρωση υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και, δεύτερον, η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαπλοκής. Σ’αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν συμπαραστάτες απ’όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Χώρας. Γιατί είναι ένας στόχος, ο οποίος αφορά τον Τόπο γενικότερα και τον Λαό μας. Κυρίως δε αφορά την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος. Είναι κρίμα, ύστερα από τόσα χρόνια, διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες έγιναν δεκτές με ευρύτατη πλειοψηφία, να μένουν γράμμα κενό περιεχομένου.

Όλοι μας φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί γι’αυτό το μεγάλο κενό. Καιρός είναι ν’αγωνισθούμε όλοι, έστω και μ’αυτήν την καθυστέρηση, για να πάψει να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ