Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με μαθητές διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας συγχαρώ θερμώς για την επιτυχία σας. Και να σας τονίσω ότι αυτή η επιτυχία είναι ένα σημαντικό εφαλτήριο για όσα μπορείτε να κάνετε στο μέλλον. Όπως, επίσης, θέλω να επισημάνω πως στο πρόσωπό σας η Προεδρία της Δημοκρατίας, και εγώ προσωπικώς, θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους συναδέλφους σας, οι οποίοι διακρίνονται εντός και εκτός Ελλάδος γι’ αυτά τα οποία κάνουν. Ξέρω, επίσης, ότι συνάδελφοί σας δεν μπόρεσαν να έρθουν γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Θέλω να τους διαβιβάσετε ότι τα συγχαρητήρια και οι ευχές αφορούν φυσικά και αυτούς. Έχετε την τύχη να ξεκινάτε τη ζωή σας με αυτήν την διάκριση, η οποία όπως είπα είναι μια σημαντική ψυχική ενίσχυση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Να ξέρετε, όμως, και κάτι άλλο: Όσες δυσκολίες κι αν βρείτε μπροστά σας, μπορείτε να τις υπερνικήσετε. Θέλω να πιστεύω – και θα κάνω ό,τι μπορώ στο μέλλον – οι δυσκολίες που θα συναντήσετε για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας να είναι λιγότερες. Αλλά δεν υπάρχει δυσκολία για τον άνθρωπο που να μην μπορεί να την υπερνικήσει όταν έχει τις ικανότητες και πιστεύει σε αυτές. Να πιστεύετε στον εαυτό σας. Να πιστεύετε στις δυνάμεις σας και να ξέρετε ότι δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα απολύτως από τους συναδέλφους σας στο εξωτερικό.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα: Είμαστε ένας Λαός, ο οποίος ιδίως στις δύσκολες στιγμές καταφέρνει πάρα πολλά πράγματα. Ξέρει να διακρίνεται. Η ψυχή του Έλληνα απέδειξε ιστορικά ότι μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. Και μέσα από αυτές τις δυσκολίες πορευτήκαμε σε όλη μας την ιστορία. Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο δείχνει την διαχρονικότητα της φυλής, το κυριότερο είναι αυτό: Η μεγάλη δύναμη της ψυχής στις δύσκολες ώρες. Σε εσάς, στις οικογένειές σας, που ξέρω ότι στερούνται για να κάνετε αυτό που κάνετε, εύχομαι ξανά καλή δύναμη για το μέλλον. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό το οποίο πετύχατε. Και θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είμαι σίγουρος πως θα πετύχετε στο μέλλον.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ