Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου μετά την παρέλαση για την 152η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Κεφαλλονιά

«Η Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, της οποίας την 152η επέτειο σήμερα πανηγυρικώς εορτάζουμε, υπήρξε το αποτέλεσμα των μακραίωνων ηρωικών αγώνων των Ελλήνων κατοίκων τους οι οποίοι, παρά τους πολλούς ξένους ζυγούς τους οποίους διαδοχικώς υπέστησαν, ουδέποτε υπέστειλαν, ούτε στιγμή, την μαχητικότητά τους. Μαχητικότητα, η οποία πήγαζε από το άσβεστο πάθος τους για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την τελική ενσωμάτωση στον Εθνικό Κορμό.
Το παράδειγμά τους, ιδίως δε η αποφασιστικότητά τους και η επιμονή τους ως προς την επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού τους, οφείλει να φωτίζει και τον δικό μας δρόμο μέσα σ’ ένα εξαιρετικώς δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Όπου, όμως, δεν είμαστε πλέον μόνοι, καθώς αποτελούμε, με την ετυμηγορία του Λαού μας αλλά και την σταθερή βούληση όλων, σχεδόν, των Δημοκρατικών Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας μας, αναπόσπαστο και σταθερό μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης».