Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου

“Ο «Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου» κλείνει εκατό χρόνια ζωής, διάστημα που είναι από μόνο του αρκετό για ν’ αποδείξει την καταξίωσή του. Ιδρύθηκε το 1916, μόλις ένα χρόνο μετά την θέσπιση της περί Συνεταιρισμών νομοθεσίας, και κατά τούτο υπήρξε πραγματικά πρωτοποριακός στον κλάδο του.
Το μεγάλο κύρος του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου» διατηρείται και ενισχύεται αφού έχει κατορθώσει να συγκεντρώνει, να συντηρεί, να συσκευάζει και να διακινεί το σύνολο, σχεδόν, όχι μόνο της παραγωγής του ονομαστού διεθνώς μήλου «Zagorin» αλλά και των λοιπών προϊόντων της περιοχής. Διαδραματίζει έτσι καίριο οικονομικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, και μάλιστα μέσα σ’ αυτή την βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τον Τόπο και την Κοινωνία μας. Το «μυστικό» της μεγάλης επιτυχίας και συνακόλουθης συμβολής του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου» έγκειται στο ότι σ’ όλη την διαδρομή του, ιδίως όμως κατά τις τελευταίες δεκαετίες, συνδύασε υποδειγματικά από τη μια πλευρά τις μεθόδους της ιδιωτικής οικονομίας –με την ευεργετική συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας- και από την άλλη πλευρά το γνήσιο συνεταιριστικό πνεύμα, μεσ’ από την αμιγή κοινωνική του διάσταση.
Συγχαίρω θερμώς τους υπευθύνους του «Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου» για τις λαμπρές επιδόσεις τους, οι οποίες τους καθιστούν πραγματικό παράδειγμα προς μίμηση, ιδίως σ’ αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την Χώρα μας και τον Λαό μας”.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ