Από την συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι και πάλι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα το επαναλάβω: Είμαστε υπερήφανοι για σας. Γιατί στις Χώρες σας, μέσα από τον Κοινοβουλευτισμό, συνδέετε τις υπόλοιπες Χώρες με αυτό τον δεσμό, ο οποίος είναι πραγματικός πυλώνας του Πολιτισμού μας. Και μιλάω για την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Πρόκειται για έναν πυλώνα, ο οποίος έχει καίρια σημασία. Γιατί η επιβίωση του Πολιτισμού μας εξαρτάται από την θωράκιση και από την όλη πορεία του Κοινοβουλευτισμού και της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Και σεις υπηρετείτε τον Κοινοβουλευτισμό και την Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία με το DNA του Έλληνα. Μην ξεχνάτε ότι ο Τόπος μας γέννησε την Δημοκρατία. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει τα πάντα. Πρέπει κι εμείς να κάνουμε σημαντικά βήματα για να βελτιώνουμε και την Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Αλλά εμείς οι Έλληνες μέσα μας έχουμε αυτό τον σπόρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μας ακολουθεί πάντοτε. Και είναι ο κοινός σας δεσμός και με την Πατρίδα αλλά ο κοινός δεσμός και μεταξύ σας. Γι’αυτό σας είπα ότι είμαστε υπερήφανοι. Να ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό προσφέρετε υπηρεσίες σημαντικές και στις Χώρες και τους Λαούς τους οποίους εκπροσωπείτε, αλλά και σε όλον τον Κόσμο. Γιατί ο Κόσμος σήμερα, η υπεράσπιση του Ανθρώπου που είναι βασική παράμετρος της Ανθρωπότητας, έχει ανάγκη από την Δημοκρατία και την υπεράσπιση των ελευθεριών και των εν γένει θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Συνεχίστε. Εύχομαι και του χρόνου να βρεθούμε εδώ. Καλή επιτυχία στο έργο σας και καλή επιτυχία στα Κράτη και τους Λαούς που εκπροσωπείτε.

PETER KATSAMBANIS (Πρόεδρος Πα.Δ.Ε.Ε.): Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε που, όπως πάντα, μας δέχεσθε τόσο θερμά. Και εμείς που ερχόμαστε εδώ από όλες τις ηπείρους της γης στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι είναι η πηγή της Δημοκρατίας. Και βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, ενώ υπήρχε και υπάρχει μια κρίση, η Ελλάδα βάζει το πόδι μπροστά. Σ’αυτό το έργο του σημερινού Έλληνα θέλουμε να συμβάλουμε κι εμείς. Και έχουμε κάνει, όπως γνωρίζετε, προσπάθειες να συμβάλουμε σ’αυτό το έργο.

Χτες κάναμε τις εκλογές και έχουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και είχαμε την πρώτη συνάντηση σαν νέο ΔΣ το πρωί, πριν έρθουμε εδώ. Έχουμε βάλει στόχους να συνεχίσουμε στην πορεία να προωθούμε τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, για να μεγαλώσει η αγορά, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Και το κάναμε αυτό το έργο. Συνεχώς όμως θέλουμε να επεκταθούμε και σε άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού. Στον πολιτιστικό τομέα, στον καλλιτεχνικό, και γενικά να προωθήσουμε όλα τα πνευματικά καλά της Ελλάδος, να προωθήσουμε τον τουρισμό να αυξηθεί η σαιζόν από το καλοκαίρι σε 12 μήνες. Και έχουμε και άλλους στόχους, να φέρουμε φιλέλληνες και βουλευτές και επίσημα πρόσωπα από το εξωτερικό κοντύτερα στην Ελλάδα. Να κάνουμε καινούργιους πρέσβεις για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Το έργο το δικό μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη του Ελληνικού Κράτους. Και γι’αυτό ευχαριστούμε εσάς, για την υποστήριξη που μας έχετε δείξει και την υποστήριξη που έχουμε λάβει από την Ελληνική Βουλή. Και ευχόμαστε και γνωρίζουμε και νοιώθουμε ότι αυτό θα συνεχισθεί και στο μέλλον. Ευχόμαστε πάντα να σας βλέπουμε, πάντα να μαθαίνουμε τι βλέπετε εσείς για την πορεία της Ελλάδος, και αν μπορούσατε να μας πείτε περιληπτικά λίγα από την πρόοδο που έχει γίνει στους τελευταίους 12 μήνες από την τελευταία συνάντησή μας και αυτό θα ήταν ευνοϊκό, πιστεύω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.-

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ