Από την βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο αθλητών της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017


ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να πω τα εξής, γιατί πρέπει να είναι ενήμερος ο κόσμος. Δεν τα μαθαίνουμε όλα, αλλά είναι και οι καιροί τέτοιοι… Πρέπει να γίνει γνωστό αυτό το οποίο καταφέρατε για μιαν ακόμη φορά: Θυμίζω ότι μεταξύ 14ης και 23ης Ιουλίου, πριν λίγες μέρες δηλαδή, διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο οποίο πήρατε μέρος. 93 Χώρες πήραν μέρος. Απ’αυτές μόνον 66 Χώρες πήραν μετάλλια. Κατακτήσατε την 22η θέση στον Κόσμο και την ένατη στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά μια επίδοση η οποία, υπό τις συνθήκες μάλιστα υπό τις οποίες προετοιμασθήκατε, είναι εντυπωσιακή, το λιγότερο που μπορώ να πω. Δείχνει την δύναμη της ψυχής σας και δείχνει τι μπορεί να κάνει η ψυχή και ο νους όταν πηγαίνουν αντάμα, ιδίως σ’αυτές τις κρίσιμες ώρες. Εσείς δίνετε ένα παράδειγμα προς κάθε κατεύθυνση. Και αυτό σηματοδοτεί αυτή η συνάντησή μας στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρέπει να γίνουν γνωστά όλα εκείνα τα οποία καταφέρνετε. Γιατί καμία κρίση, καμιά δυσχέρεια δεν έχει καταφέρει να σας κάμψει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ιδίως κατά τη διάρκεια της κρίσης, κύριε Πρόεδρε, εσείς μόνο περηφάνια μας γεμίσατε. Κι αυτό η Πολιτεία πρέπει να το θυμάται. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλοι και εγώ προσωπικά, όπως σας είπα, γι’αυτό που καταφέρατε: Είναι, το επαναλαμβάνω, παράδειγμα προς μίμηση.

Γ.ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ): Εγώ, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους των αθλητών και των συνοδών για την μεγάλη τιμή που μας κάνετε να μας καλέσετε σήμερα να συγχαρείτε από κοντά τους αθλητές. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι αθλητές μας πάντα, παρ’όλες τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, πραγματοποιούν με μεγάλες θυσίες τους στόχους τους που έχουν σκοπό πάνω απ’όλα να διαφημίσουν και την Ελλάδα και να δείξουν ότι παρ’όλο που είμαστε μια πολύ μικρή χώρα καταφέρνουμε πάρα πολλά. Και ιδιαίτερα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε – τολμώ να πω – από τους λίγους ανθρώπους που ενδιαφέρονται όχι μόνο για τον Αθλητισμό με αναπηρίες, αλλά γενικότερα και για τα άτομα με αναπηρίες. Κι αυτό για μένα και τους συναθλητές μου και όλα τα άτομα με αναπηρίες είναι πολύ σημαντικό. Είσθε μία φωνή αισιοδοξίας που μας δίνει την ελπίδα ότι από την θέση που έχετε και συμβάλλετε σίγουρα να μπορούμε κι εμείς να ξεπερνάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και σαν άτομα με αναπηρίες και σαν αθλητές.
Εκ μέρους των αθλητών θα ήθελα να σας προσφέρω κι ένα αναμνηστικό δώρο: Μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας των παιδιών, που την έχουν όλοι υπογράψει για να μας θυμάσθε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εγώ από την πλευρά μου θέλω να σας προσφέρω τα αναμνηστικά με το εθνόσημο της Προεδρίας.-

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ