Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την εκδήλωση για τα 60 χρόνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

60 ολόκληρα χρόνια, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία βρίσκεται κοντά στον χειμαζόμενο Άνθρωπο και Συνάνθρωπο, σε μια συνεπή και έμπρακτη έκφραση υπέρτατης ευαισθησίας και πραγματικής Αγάπης. 

Κατά τούτο, το έργο της -έργο πολυσχιδές, αφού αφορά, μεταξύ άλλων, τον αγώνα για την προληπτική ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο αλλά και για την αντιμετώπισή του, μετά την εκδήλωσή του- κινείται μεταξύ του «αγαπάτε αλλήλους» και του «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν.

Αποτιμώντας αυτό το εμβληματικό έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε ότι ο καρκίνος δεν πλήττει μόνο το σώμα.  Σε πολλές, τουλάχιστον, περιπτώσεις πλήττει, δυστυχώς, την ίδια την ψυχή, άρα την αξία του Ανθρώπου, και μπορεί να οδηγήσει ως την αποδόμηση της προσωπικότητάς του.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, και υπ’ αυτό το ιδιαίτερο πρίσμα, το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, έργο γνήσιου Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης, όχι μόνο στηρίζει την Κοινωνία μας -και μάλιστα, πολύ περισσότερο, σε χαλεπούς καιρούς κρίσης όπως οι σημερινοί- αλλ’ αγγίζει τον πυρήνα αυτού τούτου του Πολιτισμού μας.

Εκφράζοντας τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες της Πολιτείας, σας εύχομαι, ολόψυχα, δύναμη και συνέχεια στην μεγάλη αποστολή σας.