Χαιρετισμός κατά την Τελετή Έναρξης της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στο Μέγαρο Μουσικής

Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη τιμή κηρύσσω την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, την οποίαν οργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Αυτή η ετήσια Διεθνής Σύνοδος έχει ως στόχο – στόχο σύμφωνο με τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας – την προαγωγή και διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από την διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Ιδίως δε των αρχών της ευγενούς άμιλλας στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» – άρα της Αριστείας – οι οποίες λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του.

Νέες και νέοι, που μετέχετε στην 58η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία έχει την μόνιμη έδρα της στην Ολυμπία, ζήστε στην Χώρα μας, την Ελλάδα, αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες. Και ας τις μεταφέρετε στις Πατρίδες σας, ως συμβολικοί λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός.