Σημεία Χαιρετισμού κατά την Εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Υπ. Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Κατά την φετινή επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου έχω χρέος ν’ αποτίσω, εκ μέρους της Πολιτείας και για μιάν ακόμη φορά, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην αποστολή και στο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Συνοψίζοντας την αποστολή αυτή, οφείλω να εξάρω το γεγονός ότι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, για πάνω από 60 χρόνια, βρίσκεται κοντά στον χειμαζόμενο Άνθρωπο και Συνάνθρωπο, σε μια συνεπή και έμπρακτη έκφραση υπέρτατης ευαισθησίας και πραγματικής Αγάπης.

Από το όλο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας επιτρέψατέ μου σήμερα να υπενθυμίσω εκείνο το τμήμα του, το οποίο αφορά την πρόληψη του καρκίνου, μέσ’ από την ενίσχυση της έρευνας ως προς τα αίτια που τον προκαλούν και, κατ’ εξοχήν, μέσ’ από την κατάλληλη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου αναφορικά με τα ως άνω αίτια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκστρατεία για την εφαρμογή της εθνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εναντίον του καπνίσματος, όπως επίσης και η εκστρατεία ενημέρωσης επ’ αυτού, πρωτίστως δε η ενημέρωση των νέων ανθρώπων -κατ’ εξοχήν δε των μαθητών- προκειμένου να μην εθισθούν στο κάπνισμα. Προς αυτή την κατεύθυνση άξια μνείας και συγχαρητηρίων είναι η πρωτοβουλία του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, που έχει την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του Επιτρόπου της κ. Vytenis Andriukaitis, τον οποίο ευχαριστώ εκ νέου.

Με τις σκέψεις αυτές χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση και ανανεώνω την πλήρη συμπαράστασή μου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι μόνο, στην αποστολή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.