ΣΗΜΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΤΤΙΚΟΝ» ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ «ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Η εδώ παρουσία μου, κατά τα εγκαίνια των δύο γραμμικών επιταχυντών του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», μου παρέχει την ευκαιρία να εκφράσω, εκ μέρους της Πολιτείας και για μιάν ακόμη φορά, θερμές ευχαριστίες προς το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» -και προσωπικώς προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κ. Ανδρέα Δρακόπουλο- για τη νέα αυτή μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος.

  1. Περαιτέρω, αισθάνομαι την ανάγκη ν’ αναδείξω την γενικότερη εμβληματική και ουσιαστική συμπαράσταση του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Τόπου μας, μέσω των μεγάλων δωρεών του που ξεπερνούν, πραγματικά, κάθε προηγούμενο.

  2. Έχω επιπλέον το χρέος να επισημάνω, και σήμερα, ότι το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει -κατά κυριολεξία δε υπερακοντίζει- την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών, οι οποίοι, όπως τα ιστορικά δεδομένα τεκμηριώνουν αμαχήτως, συνέβαλαν τα μέγιστα στην πορεία του Κράτους μας, από την ίδρυσή του και καθ’ όλη την διαδρομή του. Όπως έχω χρέος ν’ αναδείξω και το ότι η όλη συμβολή του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πραγματοποιήθηκε μέσα σε μιαν εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και το κοινωνικό μας σύνολο, στηρίζοντας αποφασιστικά το Κοινωνικό Κράτος και την κοινωνική συνοχή, την οποία η μακρόχρονη βαθιά οικονομική κρίση είχε υποσκάψει επικίνδυνα.

Καταλήγοντας, εύχομαι στο προσωπικό του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», εφοδιασμένο πλέον με τα νέα υπερσύγχρονα μέσα, να συνεχίσει την εκπλήρωση της αποστολής του προς τον Άνθρωπο και τον Συνάνθρωπο, όπως ταιριάζει στις αρχές και του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης, οι οποίες συνιστούν βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας μας και, ιδίως, του Πολιτισμού μας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ