Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Νίκο Βούτση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Ήρθα να σας επιδώσω κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος και το άρθρο 11 του Κανονισμού της Βουλής τα αποτελέσματα που μου ενεχείρισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, ο κ.Ρουπακιώτης. Είχαμε μια άψογη διεξαγωγή της διαδικασίας. Στα αποτελέσματα αποτυπώνεται σαφέστατα, σχεδόν στο 100%, η δύναμη των κομμάτων, ο νέος συσχετισμός δυνάμεων και βεβαίως αποτυπώνονται και οι έδρες των κομμάτων στη 18η Περίοδο της Βουλής που τυπικά θα ξεκινήσει με την ορκωμοσία των βουλευτών στις 17 Ιουλίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ και σας συγχαίρω για την άψογη τήρηση της διαδικασίας του Συντάγματος, όπως είπατε κατά το άρθρο 37. Πράγμα που αποδεικνύει πόσο, κατά το πνεύμα του Συντάγματος, λειτουργεί το ίδιο άψογα η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία. Τέτοιες ώρες να το θυμόμαστε, γιατί η Δημοκρατία, το ξέρετε, είναι ένα αγαθό που πρέπει να το προστατεύουμε πάντοτε. Και, κυρίως, όσοι και λόγω ηλικίας έχουμε βιώσει παλιές πικρές εμπειρίες, όπου η Δημοκρατία ήταν ζητούμενο.

Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: Ευχαριστώ πολύ. Και πάλι χρόνια πολλά. Σήμερα γιορτάζει ο Πρόεδρός μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ