Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γεώργιο Πατούλη στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κύριε Περιφερειάρχα,

σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Θερμά συγχαρητήρια, καλή επιτυχία. Θα ήθελα να επισημάνω ότι γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, όπως ο καθένας γνωρίζει. Έχουμε βιώσει από κοινού, ιδίως όταν ήμουν Υπουργός Εσωτερικών, την πολύτιμη, πραγματικά, πολιτική και διοικητική εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η προηγούμενη μακρά θητεία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κυρίως στον Δήμο Αμαρουσίου, όπου επιτελέσατε ένα πολύ σημαντικό έργο, ιδίως σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των οικονομικών αυτού του μεγάλου Δήμου, είναι ένα σημαντικό θετικό δείγμα γραφής και εγγύηση για την επιτυχία σας στην Περιφέρεια. Την μεγαλύτερη Περιφέρεια της Χώρας, μια Περιφέρεια με μεγάλα προβλήματα, αλλά και μεγάλες προκλήσεις για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, όπως εσείς. Θέλω να γνωρίζετε, όπως άλλωστε είναι χρέος μου – στο πλαίσιο πάντοτε των καθηκόντων μου – ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο της Περιφέρειας, άρα και στα μεγάλα προβλήματα, τα οποία έχετε να αντιμετωπίσετε. Και πάλι συγχαρητήρια. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία.

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα σήμερα να είμαι κοντά σας. Ποτέ δεν ξεχνάμε το μεγάλο έργο που κάνατε στην αυτοδιοίκηση και προφανώς θέλω να σας πω την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Αττικής, της νέας διοίκησης για να συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών της. Θέλουμε να καταστήσουμε την Αττική περιφέρεια αλληλεγγύης, ασφάλειας, ανάπτυξης και προφανώς σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Είναι αλήθεια ότι σήμερα είναι μεγάλη τιμή για μένα, ως Περιφερειάρχης πλέον, να βρίσκομαι κοντά σας για να μπορέσω να ξεκινήσω αυτό το δύσκολο έργο πράγματι, που όμως οφείλω να σας πω ότι αισιοδοξώ μέσα από την βοήθεια όλων των παρατάξεων, όλων των πολιτών, μέσα από ένα έργο που κάθε μέρα θα είναι διακριτό. Και προφανώς θέλουμε και την δική σας συνδρομή, μέσα από το υψηλό αξίωμα που άξια έχετε και έχετε προσφέρει πολλά μέσα από αυτό.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ