Σημεία Χαιρετισμού του ΠτΔ κ. Π. Παυλοπούλου κατά την εκδήλωση για την Βράβευση Αθλητών από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Συγχαίρω και, ταυτοχρόνως, ευχαριστώ θερμώς τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.Π.Α.Κ.Ε.) για την όλη διαχρονική και εμβληματική, κυριολεκτικώς, δράση του υπέρ των Αθλητών και του Αθλητισμού γενικότερα, κατ’ εξοχήν δε υπέρ των Αθλητών της Καλαθοσφαίρισης.

  1. Η δράση αυτή συνιστά, και μάλιστα πολλαπλώς, έμπρακτη συμπαράσταση όχι μόνο προς όφελος των εν ενεργεία Αθλητών αλλά και, κυρίως, υπέρ των παλαιμάχων Αθλητών, κατ’ εξοχήν δε εκείνων που έχουν ανάγκη. Δοθέντος ότι όλοι γνωρίζουμε -και πρέπει, εν προκειμένω, όλοι ν’ αναλαμβάνουμε και τις αντίστοιχες ευθύνες μας- πως όταν «σβήσουν τα φώτα» της δημοσιότητας και αποσυρθούν από την ενεργό δράση, μεγάλοι Αθλητές, με τεράστια προσφορά στον τομέα τους, αντιμετωπίζουν τις τραγικές επιπτώσεις της λησμονιάς και της περιθωριοποίησης. Δεν τους αξίζει τέτοια μοίρα, και έχουμε χρέος ν’ αντισταθούμε, με συγκεκριμένες πράξεις, σε τέτοια παρακμιακά φαινόμενα.

  2. Όμως, η ως άνω δράση του Σ.Π.Α.Κ.Ε. εκπέμπει σήμερα και άλλους συμβολισμούς, μεταξύ των οποίων οφείλω να εξάρω τον συμβολισμό του ήθους που διακρίνει την Καλαθοσφαίριση ως άθλημα, το οποίο έχει ήδη γράψει την δική του ιστορία και διαθέτει όλα τα εχέγγυα να την συνεχίσει, με μεγαλύτερη επιτυχία, στο μέλλον.

Α. Είναι αυτό το ήθος που έχει επιτρέψει στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση και στους Αθλητές της να υπερασπίζονται, σε μεγάλο βαθμό, το κύρος της τόσον εντός όσο και εκτός των συνόρων της Χώρας μας.

Β. Είναι δε επίσης αυτό το ήθος, το οποίο μπορεί και πρέπει να μας διδάξει, ιδίως σήμερα, με ποιο τρόπο οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις επώδυνες κρίσεις σε άλλους αθλητικούς τομείς, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της κρίσης στο Ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστέψουμε και να κάνουμε πράξη τον στόχο ότι στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο ταιριάζει η κορυφή του Euro 2004,και όχι το θολό τοπίο που τώρα το επισκιάζει.

Με αυτές τις σκέψεις συγχαίρω τον Σ.Π.Α.Κ.Ε., τον ευχαριστώ για την προσφορά του και του εύχομαι καλή συνέχεια. Από την πλευρά μου, θέλω να διαβεβαιώσω την διοίκησή του ότι θα είμαι σταθερός αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο τους, και μετά την λήξη της θητείας μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.