Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Κατ’αρχάς συγχαρητήρια, γιατί από κοντά τα είπαμε μόνο εκείνη τη μεγάλη μέρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ:
Ζήτησα σήμερα να σας δω γιατί καταθέτουμε αύριο το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Ξέρω το μεγάλο ενδιαφέρον που έχετε γι’αυτόν τον τομέα και θεώρησα επιβεβλημένο να έχουμε μια μικρή συζήτηση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Είναι σημαντικό. Γιατί η οικονομική κρίση, και ιδίως η αναγκαία μείωση του κόστους λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, έχει μεγάλη επίπτωση πάνω στην δυνατότητά της ν’ ανταποκριθεί στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχει. Άλλωστε στην Ελλάδα το πρόβλημα που είχαμε πάντοτε είναι ότι η Δημόσια Διοίκηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αποτελεσματικά την συνέχεια του Κράτους, ακόμη και σε περίπτωση τρεχουσών πολιτικών μεταβολών.

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Ακριβώς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσο μάλλον σήμερα, όταν η Δημόσια Διοίκηση πρέπει να είναι η ατμομηχανή, η οποία θα πάρει πάνω της όλη την προσπάθεια και διατύπωσης των προτάσεών μας και εφαρμογής τους, ενόψει της εξόδου από την οικονομική κρίση. Και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμώς για την ενημέρωση.

Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Είναι χαρά μου.-