Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στους κατοίκους του Ορμενίου του Ν. Έβρου

Σεβασμιώτατε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Περιφερειάρχα,
Κύριοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Κυρίες και Κύριοι

Είναι πολύ μεγάλη η τιμή την οποία μου περιποιείτε και είναι εξίσου μεγάλη και η συγκίνησή μου. Και γιατί βρίσκομαι εδώ και γιατί ξέρω σε ποιους απευθύνομαι. Είστε οι άνθρωποι οι οποίοι συμβολίζετε εδώ, στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την δημιουργία, την δύναμη και την θέληση της ειρηνικής συνύπαρξης με τους λοιπούς λαούς. Κι εύχομαι μέσα στη βαθιά κρίση που μαστίζει όχι μόνο τον Τόπο, αλλά γενικότερα τον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τουλάχιστον η ειρήνη να είναι η βάση πάνω στην οποία θα μπορέσετε να δώσετε αυτά που η ψυχή σας μπορεί να δώσει.

Θέλω να ξέρετε ότι αναγνωρίζουμε την συμβολή σας αλλά και τον συμβολισμό της εδώ παρουσίας σας και των πράξεών σας. Και το αναγνωρίζει και η Ελληνική Πολιτεία, το αναγνωρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί θυμίζω, είστε πολίτες της Ελλάδας, κομμάτι της Ιστορίας της αλλά εδώ και πολλά χρόνια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς θα πορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Άρα το χρέος το οποίο υπάρχει απέναντί σας είναι και χρέος των Ευρωπαϊκών Θεσμών, για την οικονομική ανάπτυξη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων τα οποία προκύπτουν και από την παράνομη μετανάστευση, έτσι ώστε, να μπορέσετε να δώσετε αυτό το οποίο έχετε ταχθεί να δώσετε και το οποίο γνωρίζω ότι μπορείτε να προσφέρετε.

Μαζί σας με συνδέουν πολλά. Ξαναβρίσκομαι εδώ σε δύσκολες ώρες γιατί το ποτάμι είναι ευλογία, πλην όμως το ποτάμι είναι εκείνο που πολλές φορές σας έχει δημιουργήσει προβλήματα. Αλλά μην ξεχνάτε είναι εκείνο που σας δίδαξε και μας δίδαξε, και εμένα ως υπουργό Εσωτερικών, πως μπορούμε πέρα και έξω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουμε και όχι μόνο. Να δώσουμε στον Τόπο και στον Λαό μας αυτό που του ανήκει.

Δεν έχω να πω τίποτα άλλο εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και να θυμάστε ότι δεν θα είναι η μόνη φορά που θα είμαι εδώ. Στη διάρκεια της θητείας μου θα το επαναλαμβάνω. Σαν μια αναγνώριση της δικής σας αξίας, αλλά και σαν ένα προσκύνημα. Ένα προσκύνημα σε αυτήν εδώ την άκρη, η οποία μας θυμίζει γιατί πρέπει να αγωνιστούμε και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να υπηρετήσουμε. Όλοι μαζί χωρίς διαφορές οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία όταν έχουμε να δώσουμε κοινούς αγώνες για τον Τόπο και τον Λαό μας.

Σας ευχαριστώ θερμά, να είναι ο Θεός μαζί σας, Καλή Ανάσταση! Κυριολεκτικά και μεταφορικά.-