Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Καλημέρα κ. Πρόεδρε. Χαιρόμαστε πολύ που σας βλέπουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κι εγώ χαίρομαι πολύ. Εύχομαι η φετινή χρονιά, η τουριστική περίοδος, να είναι τελικά καλύτερη και από την προηγούμενη. Και αυτό το εύχομαι για δύο λόγους: Πρώτα-πρώτα γιατί έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά προετοιμασίας, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό. Αλλά και γιατί η δική σας επιτυχία, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι μια επιτυχία για τον Τόπο. Την έχει πολύ ανάγκη η ελληνική οικονομία. Και όσο μπορούμε θα συμβάλλουμε. Να είστε βέβαιος. Και εγώ, προσωπικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου.

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ο τουρισμός έχει σηκώσει μανίκια κ. Πρόεδρε. Στηρίζει την προσπάθειά σας, την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να επιτευχθεί η συμφωνία με τους δανειστές. Θα βάλουμε πλάτη στο μέτρο του δυνατού να στηρίξουμε, ώστε ο τελευταίος πυλώνας που λειτουργεί να βοηθήσει όσο μπορεί, με στόχο να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Να πάμε ακόμα πιο καλά. Αρκεί, βέβαια, να βοηθηθούμε και στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών που ζητούν υπέρογκες αυξήσεις στον ΦΠΑ που μας κάνουν μη ανταγωνιστικούς. Θα βάλουμε, πάντως, πλάτη σε κάθε περίπτωση. Σας το υποσχόμαστε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ξέρετε ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται είναι ουσιαστική. Και πρέπει να είναι ουσιαστική γιατί βοηθάει και την προσπάθεια που εσείς κάνετε. Και η φωνή η δική σας, να το θυμάστε, είναι πολύ επιβοηθητική για την διαπραγμάτευση. Διότι εσείς γνωρίζετε την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας. Ιδιαίτερα στον τομέα σας βέβαια.

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ