Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ που ήλθατε. Μου θυμίζετε πολλά από την εποχή του Υπουργείου Εσωτερικών. Άλλες εποχές, άλλη η σημερινή εποχή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδίως στην περιοχή σας, έχει επωμισθεί αρμοδιότητες και βάρη που ξεπερνούν τα όριά της, δεδομένου ότι έχει να αντιμετωπίσει πλέον και την ανθρωπιστική κρίση. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας που τις έχετε άλλωστε αποδείξει, καθώς οι περισσότεροι από εσάς υπηρετείτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση χρόνια. Πραγματικά, λοιπόν, με χαρά σας βλέπω και όσο μπορώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, να το ξέρετε, την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τη στηρίζω πάντοτε ως κύτταρο της Δημοκρατίας, αλλά και ως πυλώνα της κοινωνίας αυτή την εποχή.

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ: Σας ευχαριστούμε κ. Πρόεδρε. Διατηρούμε τις καλύτερες εικόνες και εντυπώσεις από τη συνεργασία που είχαμε από τότε που ήσασταν Υπουργός Εσωτερικών. Σαν Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης περιοχής – και για εθνικούς λόγους και με τα προβλήματα που έχει σαν τοπική αυτοδιοίκηση – θέλουμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας σε αυτό το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και να σας εκθέσουμε κάποια ζητήματα. Θέλουμε, επίσης, να σας δώσουμε αυτήν εδώ την πλακέτα που απεικονίζει το έμβλημα της Περιφερειακής μας Ενώσεως, τον Μέγα Αλέξανδρο και το Δεκαεξάκτινο Αστέρι της Βεργίνας και μια λεπτομέρεια από το ψηφιδωτό της μεγάλης ανακάλυψης της Αμφίπολης. Γιατί βοά από τα σπλάχνα της η μακεδονική γη ότι είναι Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό μόνο ανόητοι και ανιστόρητοι μπορεί να το αμφισβητούν.

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ: Ακριβώς. Και είναι ένα μήνυμα για τους γείτονές μας και προς πάσα κατεύθυνση.

ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ: Και θέλουμε τη συνδρομή σας έτσι ώστε να συνεχιστούν οι αρχαιολογικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Γιατί υπάρχει – από ό,τι λένε και οι αρχαιολόγοι – πολύ μεγάλος πλούτος που μπορεί να αναδειχθεί και να συνδράμει και στα εθνικά ζητήματα της χώρας, αλλά και στα οικονομικά και στα αναπτυξιακά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ούτως ή άλλως, κ. Δήμαρχε, η Αμφίπολη είναι ανεξάντλητη ως περιοχή αν συλλογισθεί κανείς από πότε ξεκίνησαν οι ανασκαφές. Και να θυμάσθε ότι είναι πολλά τα χρόνια που έχει να μας εκπλήσσει στο μέλλον η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη. –

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ