Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα, 9.11.2015, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια μαζί με τον Προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, συνοδευόμενους από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Σταύρο Κοντονή και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ.Θανάση Βασιλειάδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαίρομαι ιδιαιτέρως. Και μακάρι να έχω την τύχη να σε ξανασυναντήσω με ίδιες επιτυχίες και στην συνέχεια. Θέλω να σε συγχαρώ για τρία πράγματα:

Το πρώτο είναι για τη νέα μεγάλη επιτυχία, που έρχεται ύστερα από πολλές επιτυχίες. Και αυτό σημαίνει ότι σ’αυτό το επίπεδο στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είναι η ικανότητα και η τεράστια προσπάθεια που έχετε καταβάλει όλοι σας. Συγχαρητήρια λοιπόν γι’αυτήν την επιτυχία και για την προσπάθεια.

Το δεύτερο: Συγχαρητήρια για το υπόδειγμα που δίνεις όχι μόνο στους συναθλητές σου, αλλά στη νέα γενιά. Αν δεν προσπαθήσουμε, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Δεν γίνεται κάτι από το μηδέν. Αυτό λοιπόν το υπόδειγμα προσπάθειας δείχνει πώς έρχεται η καταξίωση και ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Και το τρίτο: Αφορά εκείνη την κίνηση, την ώρα που πήρες το μετάλλιο, πέρα από τη συγκίνηση για το εθνικό σύμβολο και τον Εθνικό Ύμνο. Ήταν εκείνη η κίνηση για τον πατέρα σου, που δείχνει πολλά για την αγωγή που έχει ένας άνθρωπος, που ξέρει τι οφείλει στους γονείς του και στις καταβολές του.
Η Πολιτεία κάνει και θα κάνει ό,τι μπορεί, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το επαναλαμβάνω, για να διευκολύνει το έργο σας και να μπορέσετε να συνεχίσετε, κι εσύ και οι συναθλητές σου.

Εκείνο που θα προσπαθήσω κι εγώ από την πλευρά μου είναι να μην ξεχνάει η Πολιτεία, όταν περάσουν τα χρόνια, όταν δεν είναι δυνατόν κάποιος να έχει τις ίδιες επιδόσεις ή όταν εγκαταλείπει τον αθλητισμό, τι οφείλει σ’αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μια πονεμένη ιστορία αυτό που έχει συμβεί με την Ελλάδα, αυτούς τους ανθρώπους να τους ξεχνά πάρα πολύ γρήγορα ύστερα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα προσπαθήσω στη διάρκεια της θητείας μου, και εγώ και ο Υπουργός, να το διορθώσουμε. Γιατί πρέπει σ’αυτόν τον Τόπο νάχουμε μνήμη. Είναι σημαντικό πράγμα.

Συγχαρητήρια θερμά και στον Πρόεδρο. Και σ’εσάς, γιατί ξέρω τι αγώνας έχει γίνει και τι ικανοποίηση παίρνεις εκείνη τη στιγμή, που την έβλεπα. Είναι και δική σας επιτυχία, κ.Ράφτη.

Δ.ΡΑΦΤΗΣ: Ιδίως είναι του αθλητή. Ο αθλητής κάνει τη διαφορά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά ισχύει ό,τι ισχύει για τους δασκάλους που βλέπουν τους μαθητές τους να πηγαίνουν καλά.

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Είναι και οι δύο σεμνοί. Ο ένας μεταθέτει τα εύσημα στον άλλον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ξέρετε ένα παράδειγμα όπου κάποιος να έχει πετύχει κάτι πραγματικά μεγάλο εάν ο ίδιος δεν είναι σεμνός;

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Έτσι είναι, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το ένα πηγαίνει με το άλλο. Συνέχισε έτσι.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε στον Λ.Πετρούνια αναμνηστικό μετάλλιο.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ