Παρασημοφόρηση των δημοσιογράφων κ.κ. Χρήστου Πασαλάρη και Ιωάννη Διακογιάννη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπιος Παυλόπουλος απένειμε σήμερα, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος στους δημοσιογράφους κ.κ.Χρήστο Πασαλάρη και Ιωάννη Διακογιάννη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πασαλάρη, το παράσημο αυτό σας απονέμεται για την μεγάλη και συνεπή προσφορά σας στην δημοσιογραφία γενικώς. Προσφορά, η οποία εμπνέεται πάντοτε από τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αρχές και αξίες τις οποίες υπηρετήσατε και εμπράκτως δια της συμμετοχής σας στην Εθνική Αντίσταση.

ΧΡ.ΠΑΣΑΛΑΡΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Θα πω λίγα λόγια: Είσθε ο πρώτος Αρχηγός Κράτους που τιμά την ελληνική δημοσιογραφία, στο πρόσωπο δύο παλαίμαχων δημοσιογράφων. Ελπίζω αυτό να γίνει θεσμός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Διακογιάννη, το παράσημο αυτό σας απονέμεται για την μεγάλη και συνεπή προσφορά σας στην αθλητική δημοσιογραφία. Προσφορά, η οποία εμπνέεται πάντοτε από το ολυμπιακό πνεύμα και όχι μόνον, αλλά από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα γενικώς, μέσα από τις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και του «αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων».

Ι.ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ομολογώ ότι δεν το περίμενα, κύριε Πρόεδρε. Έλεγα ότι μετά το τελευταίο βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημοσιογράφων – και έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε – έχω αποσυρθεί. Ενθουσιάσθηκα. Δεν το περίμενα, αλλά ενθουσιάσθηκα. Ενθουσιάσθηκα γιατί έρχεται από τον εκπρόσωπο της Δημοκρατίας. Και είμαι πολύ πιστός στη λέξη Δημοκρατία στην Ελλάδα που χρειάζεται τη Δημοκρατία, γιατί από εδώ ξεκίνησε η Δημοκρατία. Ευχαριστώ και πάλι, να είσθε καλά και να είναι καλά και η Δημοκρατία.-