Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπιου Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Α.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ: Ήρθαμε να σας δούμε και να σας ενημερώσουμε σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα, για τις εξελίξεις στον τουρισμό. Τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα θετικά και υπό προϋποθέσεις πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει φέτος η διαφορά, να δώσει ο τουρισμός μια μεγάλη ανάσα και στο ΑΕΠ της χώρας, που το χρειαζόμαστε, πάνω από μία μονάδα, αλλά και στην απασχόληση. Και ήρθαμε ν’ ανταλλάξουμε απόψεις και ν΄ ακούσουμε κι εσάς για το πώς μπορούμε να καταφέρουμε αυτό το επόμενο βήμα, μια και μιλάμε για τον βασικό στυλοβάτη της οικονομίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα ήθελα να σας συγχαρώ από την πλευρά μου για τις προσπάθειες που έχετε κάνει και για την συμβολή σας στην ανάπτυξη της Χώρας μέσα από τον τουρισμό. Τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Χώρα τις ξέρουμε όλοι. Μπορούμε την Ελλάδα να την κάνουμε έναν τουριστικό προορισμό για ολόκληρο τον χρόνο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θεωρώ ότι και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα αυτή η προσπάθεια μπορεί να ευοδωθεί. Θεωρώ, επίσης, ότι πρέπει ν’ αναπτύξουμε τον κοινωνικό διάλογο εντός Ελλάδος, αλλά και με τις ευρωπαϊκές χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση για όλα τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τον τουρισμό. Και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο καλοκαίρι, ξανά, ο κλάδος ο δικός σας θα είναι μπροστά στην προσπάθεια την οποία κάνουμε όλοι αυτή τη στιγμή για να ξεπεράσουμε την κρίση. Γιατί άλλη είναι η μοίρα που ταιριάζει στην Χώρα μας. Εσείς το ξέρετε και από το γεγονός ότι έχουμε την εκτίμηση όλου του κόσμου και από πλευράς τουρισμού πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ενημέρωση.