Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου κ.Βασίλη Κορκίδη στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που πάντα είστε κοντά μας, στους μικρομεσαίους της αγοράς. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε. Φαίνεται ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση και περιμένουμε να δούμε την ανθεκτικότητα αυτής της σταθεροποίησης στην αγορά.

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω όπως χαίρομαι κάθε φορά που βλέπω την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Και θα σας πως γιατί. Γιατί, εκτός από την υπεράσπιση των θεμάτων του κλάδου σας που είναι υποχρέωσή σας με βάση την ιδιότητα της ΕΣΕΕ, είναι οι προτάσεις σας, οι οποίες έχουν μεγάλη σημασία. Και ιδίως από τις προτάσεις που κάνατε τελευταία και που αφορούν – ας μην το ξεχνάμε και πρέπει να το τονίσουμε – ιδίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι στυλοβάτης της οικονομίας αλλά έχουν υποστεί και το μεγαλύτερο βάρος αυτής της κρίσης, δύο θεωρώ τις πιο σημαντικές και πρέπει να μας προβληματίσουν όλους: Εκείνες που αφορούν το ζήτημα της φορολογίας και εκείνες που αφορούν το θέμα της πάταξης του παραεμπορίου. Είναι προτάσεις που νομίζω ότι μπορεί και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης. Ξέρουμε την κρίση που αντιμετωπίζετε και αυτή η θετική σας στάση γενικότερα διακρίνει και την όλη πορεία της ΕΣΕΕ. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

 

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Δική μου τιμή είναι. Και ξέρετε, με συγκινούν τα λόγια σας γιατί είναι από τις τελευταίες φορές που σας επισκέπτομαι ως Πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Έχω αποφασίσει να αποχωρίσω στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ, νωρίτερα από την λήξη της θητείας μου. Θεωρώ ότι οχτώ χρόνια ήταν αρκετά για να προσφέρω αυτά που μπόρεσα να προσφέρω. Και σας ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που ήσασταν πάντα δίπλα μου. Σε όλο αυτό το διάβα μου, σε όλη αυτή την διαδρομή ήξερα ότι είχα πάντα έναν πολύ καλό σύμβουλο, έναν ιδιαίτερο φίλο, τολμώ να πω.

 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ