Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Θεανώ Φωτίου στο Προεδρικό Μέγαρο

 

κ. ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ : Ζήτησα αυτήν την επίσκεψη να σας κάνω, για  να σας ενημερώσω για όλες τις κοινωνικές πολιτικές, που τρία χρόνια τώρα εφαρμόζουμε. Γιατί ξέρω το μεγάλο σας ενδιαφέρον. Χαίρομαι πάρα πολύ που ανταποκριθήκατε τόσο γρήγορα, δεν το περίμενα, γνωρίζοντας το πόσο φορτωμένο είναι το πρόγραμμά σας. Και θέλω να σας παρουσιάσω επίσης και όλο το πρόγραμμα της αποϊδρυματοποίησης. Γιατί ξέρω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας στο θέμα της αποϊδρυματοποίησης των ατόμων με αναπηρία και ιδίως των παιδιών.  Άρα σήμερα, εάν θέλετε να θυμηθούμε και τα παλιά, τα πανεπιστημιακά, να δούμε αναλυτικά, σας έχω μια παρουσίαση. Αναλυτικά που  θα σας δείξω όλα αυτά.

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολύ ευχαριστώ. Γνωρίζω το ενδιαφέρον που έχετε δείξει, τον σχεδιασμό που έχετε κάνει για την στήριξη του Κοινωνικού Κράτους, σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον Tόπο. Την σημασία του Κοινωνικού Κράτους για την κοινωνική συνοχή την ξέρουμε όλοι. Την ζούμε άλλωστε  όλοι, βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση. Το παρήγορο στην εποχή μας είναι ιδίως ότι δημιουργούνται πλέον ευαισθησίες και στην μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαίρομαι, γιατί πλέον ολοένα και περισσότεροι, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κύριο Jean-Claude Juncker, ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζουν την σημασία του Κοινωνικού Κράτους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κυρία Υπουργέ, Κύριε Γενικέ, μην ξεχνάμε ότι το Κοινωνικό Κράτος είναι πραγματικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά κι εκεί πρέπει να επενδύσουμε όλοι αν θέλουμε η Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια να είναι σε θέση να διαδραματίσει τον ρόλο τον οποίο έχει, ιστορικώς αναλάβει. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.  Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ