Σημεία χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου κατά την επίσκεψή του στο Ίδρυμα “Άσυλο του Παιδιού”

Με αισθήματα χαράς και τιμής βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σ’ ένα εμβληματικό, κυριολεκτικώς, Ίδρυμα, πραγματικό κόσμημα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης της Πόλης της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων της.

  1. Υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ως Έλληνας Πολίτης, οφείλω να υπενθυμίσω -αλλά και να εξάρω ταυτοχρόνως- ότι το «Άσυλο του Παιδιού», εδώ και έναν αιώνα, αποτελεί πρότυπο και μοναδικό, για όλη την Ελλάδα, χώρο παιδικής προστασίας, δοθέντος ότι σ’ αυτόν λειτουργούν, ταυτοχρόνως, Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο για 600, περίπου, παιδιά, ηλικίας από 2 μηνών ως 12 ετών. Χώρο, ο οποίος στηρίχθηκε στον πηγαίο εθελοντισμό πολλών μελών της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτόν το «Άσυλο του Παιδιού», στενά συνδεδεμένο με την νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης, εκπέμπει, διαχρονικώς, τον εγνωσμένο Ανθρωπισμό των Θεσσαλονικέων εν γένει.

  2. Αυτός ο Ανθρωπισμός, συνοδευόμενος από γνήσια αισθήματα Αγάπης και Αλληλεγγύης, «αναβλύζει» από το έργο του «Ασύλου του Παιδιού». Υπενθυμίζω ότι, από την δημιουργία του ως σήμερα, το «Άσυλο του Παιδιού» στηρίζει εμπράκτως τις οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς με χαμηλό εισόδημα, τις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, τις οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας και τις οικογένειες με μεγάλο μεικτό χρόνο εργασίας. Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό αλλά και άκρως ενδεικτικό του ήθους των Ανθρώπων του ότι παρέχει την φροντίδα και την στήριξή του μ’ ευαισθησία, διακριτικότητα και σεβασμό.

Με αυτές τις σκέψεις σας συγχαίρω, ειλικρινώς, για την αποστολή σας και τον τρόπο εκπλήρωσής της, επισημαίνοντας, μ’ έμφαση, ότι μέσω της αποστολής σας αυτής στηρίζετε ενεργώς το Κοινωνικό Κράτος και την κοινωνική συνοχή, και μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία ακόμη χειμάζονται.