Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την επίσκεψή του στην οικεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην πρώτη Σερρών

Το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει διαχρονικό για τον τόπο και για τον Λαό μας: Η προσήλωση στην δημοκρατία, η πίστη στο καθήκον και στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και η ενότητα στις δύσκολες ώρες για τις μεγάλες αποφάσεις, πέρα και έξω από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις.
Κυρίως όμως καλούμαστε σήμερα να ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Να πορευτούμε μαζί με τους άλλους Λαούς μέσα στην Ευρώπη. Γιατί μέσα από την Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Και να διορθώσουμε μαζί με τους άλλους Λαούς την Ευρώπη ώστε να ξαναγυρίσει στις αρχές και τις αξίες από τις οποίες και εκείνη ξεκίνησε.

Επομένως η μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τούτη την ώρα επιτάσσει αυτό που είπα και πριν: Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, και αυτό τον δρόμο θα τον διαβούμε. Και θα τον διαβούμε νικηφόρα.