Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.)

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΡΙΚΟΣ (Πρόεδρος Ε.ΣΥ.Ν.): Κύριε Πρόεδρε, μεγάλη μας τιμή που μας δεχόσαστε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλω να σας πω λίγα λόγια, γιατί μέσω υμών πρέπει να βγουν κάποια μηνύματα, με βάση αυτό το οποίο εκφράζετε. Η δομή του Συμβουλίου σας εκφράζει την σύνθεση και την ενότητα, πέρα και έξω από πολιτικές – και πολύ περισσότερο κομματικές – αντιπαραθέσεις. Έχετε καταφέρει να λειτουργείτε μ’έναν τρόπο υποδειγματικό. Και αυτόν τον τρόπο πρέπει να τον ‘διδάξετε’, μέσα από την πορεία σας.

Θέλω επίσης να σας παρακαλέσω – και αυτό είναι το σημαντικότερο – να τονώσετε την εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό, όπου η δράση σας είναι γνωστή, σε όλα τα εκτός συνόρων fora. Είτε πρόκειται για ευρωπαϊκά fora είτε για fora στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αναπτύξετε, λοιπόν, αυτήν την πρωτοβουλία.

Είναι καλό αυτήν την στιγμή να γνωρίζουν στο εξωτερικό ποια είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδος. Και η εικόνα αυτή είσθε εσείς. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή σας. Από τη δική μου πλευρά να θυμάσθε ότι θα συμπαρίσταμαι στο έργο το οποίο επιτελείτε. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη.-