Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τους αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής.
Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:
– Λευτέρη Πετρούνια – χρυσό μετάλλιο στους κρίκους
– Βλάση Μάρα – χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο
– Νίκο Ηλιόπουλο – 12ος στο σύνθετο ατομικό
– Βάσω Μιλλούση – 5η στη δοκό ισορροπίας
Τους αθλητές και τις αθλήτριες συνόδευαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Σταύρος Κοντονής, οι προπονητές τους κ.κ.Δημήτριος Ράφτης, Κωνσταντίνος Σιούτης και Αναστασία Δόντη, ο Γεν.Γραμματέας Αθλητισμού κ.Ιούλιος Συναδινός, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ.κ.Αθανάσιος Βασιλειάδης και Σπύρος Σκλάβος και τέλος, ο ιατρός της Ομάδας και ο Διεθνής Κριτής κ.κ.Οδυσσέας Παξινός και Νικόλαος Προβιάς.

ΣΤ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ο κ.Βασιλειάδης είναι ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει τιμήσει και τη χώρα και το άθλημα και την ελληνική νεολαία δια των πρωταθλητών και αγωνιζομένων αθλητών. Θα ήθελα να σας πω ότι το χαρακτηριστικό της Ομοσπονδίας δεν είναι ότι μας φέρνει διακρίσεις και μετάλλια, αλλά είναι μία νοικοκυρεμένη Ομοσπονδία, η οποία δικαιούται τη συμπαράσταση όλων μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας συγχαίρω και δια ζώσης. Ήθελα να έρθετε εδώ – γιατί εγώ το ζήτησα – ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης αυτού του οποίου κάνετε και για το εαυτό σας, αλλά πολύ περισσότερο για τον Τόπο. Πρέπει να ξέρετε ότι αυτό που σας είπα στο τηλεγράφημα το οποίο σας έστειλα, ‘ότι αισθανόμαστε υπερήφανοι’ είναι αλήθεια. Γιατί ιδίως αυτές τις ώρες ο Τόπος έχει ανάγκη να δείξει και προς τα έξω – κυρίως προς τα έξω – ποιος είναι πραγματικά.

Αλλά θέλω να εξομολογηθώ και κάτι άλλο: Συνηθίζουμε να αναγνωρίζουμε, στους αθλητές μας ιδίως, αυτό που τους ανήκει όταν είναι στην κορυφή. Ξεχνάμε πολλές φορές – και αυτό είναι μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους μου από την πλευρά της Πολιτείας – ότι εσείς, ώσπου να φθάσετε εκεί, κάνετε έναν μεγάλο αγώνα. Στον οποίον αγώνα η Πολιτεία πολλές φορές είναι απούσα. Και πολύ περισσότερο, η Πολιτεία ξεχνάει ότι στον αθλητισμό ο άνθρωπος δίνει τα πάντα, αλλά έχει και μια ζωή στη συνέχεια. Τον καιρό που εσείς αθλείσθε, άλλοι νέοι άνθρωποι ετοιμάζονται – και καλά κάνουν –για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Αυτό δεν επιτρέπεται να μην το λαμβάνουμε υπ’όψιν, όταν πλέον αφού δεν μπορείτε να συμβάλετε στο πλαίσιο του αθλητισμού, πρέπει να έχετε την ζωή που σας αξίζει.

Αυτήν την συγγνώμη θέλω να την εκφράσω δημόσια. Προσθέτω δε ότι ελπίζω πως αυτή η νοοτροπία θα αλλάξει. Γι’αυτό είμαστε εδώ μαζί με τον Υπουργό. Ελπίζω πραγματικά στο μέλλον να μπορούμε να σας λέμε συγχαρητήρια όχι μόνο γι’αυτό που κάνετε τώρα, αλλά για την πορεία της ζωής σας στη συνέχεια. Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ, να είναι ο Θεός μαζί σας και να αγωνίζεσθε για να μας δίνετε το δικό σας παράδειγμα.

ΑΘ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (Πρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας): Αυτές οι στιγμές μας δυναμώνουν, κύριε Πρόεδρε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, διότι αυτό επιβάλλει το δικό μας καθήκον και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, για να δικαιώσουμε ακόμη μια φορά τη χώρα και εσάς και των υπολοίπων που μας βοηθούν. Σας ευχαριστούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμείς ευχαριστούμε πολύ.-