Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου με τον Δήμαρχο Περιστερίου κ.Ανδρέα Παχατουρίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ που είσθε εδώ κ. Δήμαρχε. Και για τις κοινές μνήμες τις οποίες έχουμε. Αλλά, κυρίως, γιατί μιλώ μ’ έναν Δήμαρχο, ο οποίος φέρει το βάρος ενός Δήμου με τεράστια προβλήματα αλλά και με τεράστιες δυνατότητες. Θα μείνω στα προβλήματα. Δεν είναι μόνο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προβλήματα πολλά, γενικότερα, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έχει επιπλέον φορτωθεί – και ιδίως το Περιστέρι -πολύ μεγάλο μέρος του κοινωνικού βάρους που δεν αναλογεί κανονικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά να θυμάσθε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταξιώνεται όταν στέκεται δίπλα στον πολίτη στις δύσκολες ώρες. Και επειδή ξέρω σε ποιόν μιλώ, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, εγώ χαιρετίζω έναν Πρόεδρο που κατά το πέρασμά του από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει βοηθήσει πάρα πολύ την Δυτική Αττική και ειδικότερα το Περιστέρι που όλοι λένε ότι είναι μια πόλη που έχει αλλάξει θεαματικά τα τελευταία χρόνια. Και αυτό οφείλεται σε εσάς που μας βοηθήσατε πάρα πολύ. Εγώ όμως πλέον έρχομαι και με την ιδιότητα του Προέδρου του ΑΣΔΑ που είναι ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας που έχει τους εννέα Δήμους στα δυτικά. Περιοχές δύσκολες. Θα μου επιτρέψετε να σας πω κ. Πρόεδρε – το έχω πει πολλές φορές – ότι όταν εγώ εξελέγην Δήμαρχος το 2003, με την μεγάλη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου, διετέλεσα Δήμαρχος για κάποια χρόνια. Δυστυχώς τα 4-5 τελευταία χρόνια δεν είμαι Δήμαρχος. Είμαι ψυχοθεραπευτής. Κάνω ψυχοθεραπεία στον κόσμο. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα και από τις λαϊκές οικογένειες. Αλλά εμείς στα δυτικά και το Περιστέρι – μια πόλη βαθύτατα δημοκρατική, συντροφική, αλληλέγγυα – είμαστε αισιόδοξοι σε πείσμα των καιρών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γι’ αυτό είπα, κ. Δήμαρχε, ότι αυτή την περίοδο καταξιώνονται οι αυτοδιοικητικοί εκείνοι οι οποίοι είναι κοντά στον κόσμο. Αυτή είναι η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσο πιο δύσκολα τα χρόνια, τόσο περισσότερες οι δυνατότητες καταξίωσης.

ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ: Εμείς θα κάνουμε τα πάντα γιατί πιστεύουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του.