Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ.Χαράλαμπο Γκότση στο Προεδρικό Μέγαρο

Χ. ΓΚΟΤΣΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το έργο που επιτελεί, το πολύ σημαντικό, η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που δεν είναι μόνο ο προστάτης των επενδυτών και κυρίως θα έλεγα των μικροεπενδυτών, αλλά και που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μοχλό για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας. Επίσης κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την επιτυχημένη πλέον ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που και αυτό αποτελεί έναν απ΄ τους βασικότερους παράγοντες για να πάει η χώρα στην κανονικότητα την επόμενη μέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ που με δεχθήκατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ. Την σημασία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την γνωρίζουν όλοι. Δεν χρειάζεται να προσθέσω εγώ τίποτα. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο ρόλος της, ιδίως από εδώ και πέρα, στην πορεία εξόδου της Χώρας από την κρίση και στην πορεία του να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και κυρίως τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, είναι καταλυτικός.

Και χαίρομαι γιατί ένας άνθρωπος με το δικό σας κύρος και την πανεπιστημιακή πορεία – την οποία ξέρετε πολύ καλά ότι γνωρίζω – βρίσκεται στο τιμόνι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πράγμα το οποίο αποτελεί μια περαιτέρω εγγύηση.
Να έχετε δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

Χ. ΓΚΟΤΣΗΣ: Θα προσπαθήσω να είμαι αντάξιος των καθηκόντων που έχω αναλάβει κύριε Πρόεδρε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.-